Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Sveikesnis trupininio pyrago receptas

Emilija Miliauskė | Šaltinis: vlmedicina | 2020-12-06 00:24:10

Pyragui reikės:

450 g speltos miltų (galima rinktis viso grūdo);

Vanilės ekstrakto;

Žiupsnelis jūros druskos;

50 g medaus (stevijos ar agavų sirupo; pagal skonį - galima ir daugiau);

1 kiaušinis;

200 g sviesto;

300-350 g šaldytų ar šviežių uogų (vyšnių, braškių, šilauogių, serbentų, mėlynių ar kt.) ir pasaldinimui truputėlio stevijos.

Trupininis pyragas. Emilijos Miliauskės nuotr.

 

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį suberti miltus, išmaišyti su vanile, kiaušiniu, druska, medumi.

2. Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, išmaišyti. Pirštais pertrinti, kol susiformuos trupiniai. 

3. Ruošti uogienę - 200 g uogų pakaitinti keptuvėje kol suminkštės, įdėti stevijos ir sutrinti trintuvu. 100 g uogų palikti.

4. Skardą padengti kepimo popieriumi, patepti sviestu. Dėti apie du trečdalius trupinių. Lengvai suspausti, kad dugnas taptų vientisas.

5. Patepti uogiene, suberti uogas, paskirstyti. Suberti likusius trupinius.

6. Kepti 180° 30-40 min.

Papuošimui galima pagaminti "cukraus pudros" - kokoso drožles sumalti kavamale ir pabarstyti pyragą per sietelį. Nuotraukoje pyragas gamintas su juodųjų serbentų uogiene, šilauogėmis ir medumi.

Pyragą galima patiekti su mėgstamomis uogomis, vaisiais ar bananų ledais.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: pyragas
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Net 8 iš 10 lietuvių nepritaria narvuose laikomų vištų laikymo sąlygoms
Net 8 iš 10 (82 proc.) lietuvių mano, jog narvuose laikomų vištų sąlygos yra nepakankamai geros, rodo naujausia reprezen...
Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po Velykų
Kai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vo...
Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkos
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų