Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Moliūgų pyragas „Rudenėlis“

vegetarams.lt | 2013-09-23 10:43:09

Šis purus, sotus, džiovintais vaisiais pagardintas pyragas ir alkį gerai malšina, ir patinka daugeliui, šiaip į moliūgus nė nežiūrinčių.

Pyragas
Jūratės Marinionokienės nuotr.

Prireiks:

0,5 kg nulupto moliūgo;

200-300 g džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, slyvų);

0,5 stiklinės bekvapio aliejaus;

2/3 stiklinės rudojo cukraus;

2 šaukštų grietinės;

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;

3 stiklinių miltų;

kelių lašų vanilės aromato;

2 saujų kokoso drožlių (1 tešlai ir 1 papuošimui);

keleto lazdyno riešutų puošimui.

Gaminame:

Vidutine trintuve tarkuojame moliūgą.

Į gautą masę dedame cukrų, grietinę, kepimo miltelius, vanilę, pilame aliejų ir gerai išmaišome.

Dedame miltus, maišome - tešla gaunasi tirštoka.

Liko džiovinti vaisiai ir kokoso drožlės - juos įmaišome (slyvas ar kitus didesnius vaisius geriau smulkinti).

Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi suteptą formą.

Viršų barstome kokoso drožlėmis, puošiame sveikais ar smulkintais lazdyno riešutais.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepusį pyragą skanu valgyti dar šiltą - tinka kaip pagrindinis patieklas ar desertas.

Patarimas: vietoje grietinės galima dėti kefyrą, natūralų jogurtą ar (veganams) sojos bei bet kurį kitą augalinį pieną!

vegetarams.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Net 8 iš 10 lietuvių nepritaria narvuose laikomų vištų laikymo sąlygoms
Net 8 iš 10 (82 proc.) lietuvių mano, jog narvuose laikomų vištų sąlygos yra nepakankamai geros, rodo naujausia reprezen...
Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po Velykų
Kai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vo...
Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkos
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų