Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje - artroskopijos kursai

2012-09-25 11:45:05

Praėjusios savaitės pabaigoje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) vyko tarptautinė konferencija-kursai, skirti artroskopijos - mažai invazinio būdo operacijų - temai. Renginio metu svečiai iš įvairių šalių ne tik skaitė ir klausėsi kolegų pranešimų, bet ir galėjo tiesiogiai stebėti gyvai atliekamas operacijas.

Artroskopijos kursai
Renginio dalyviai turėjo galimybę tiesiogiai stebėti atliekamas operacijas ir bedrauti su jas atliekančiais chirurgais. Ve.lt nuotr.

Pasak KUL Sporto medicinos centro vadovo, gydytojo ortopedo-traumatologo Marko Fiodorovo, tokios konferencijos-kursai KUL organizuojami kasmet. Šiemet jie vyko dvi dienas ir buvo skirti kelio, peties bei smulkiųjų sąnarių gydymui.

Anot M. Fiodorovo, šie kasmet KUL rengiami kursai kaskart sulaukia vis didesnio populiarumo. Ypač naujovėmis domisi jauni specialistai. Būtent todėl nuspręsta konferenciją-kursus vesti ne lietuvių, o anglų kalba.

Taip naudinga informacija tapo prieinama įvairių šalių gydytojams. Šiemet į uostamiestį pasisemti naujų žinių atvyko apie 100 specialistų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos, Ukrainos, Latvijos. Rengėjams talkino gydytojas iš Austrijos Florinas Ramadanis.

Konferencijos-seminaro metu dalyviams pristatytos medicininių operacijų naujovės - ne tik skaityti pranešimai čiurnos, peties, alkūnės patalogijų tematikomis, pristatyti patys produktai, bet ir transliuotos realiu laiku atliekamos operacijos.

Išskirtinumas - tiesioginės operacijos

"Kursai tuo ir įdomūs, kad neapsiribojame tik pranešimų skaitymu. Pirmąją renginio dieną dalyviai galėjo stebėti tris tiesiogines operacijas. Mes, Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai, kartu su austrų gydytoju F. Ramadaniu atlikome dvi kelio raiščių ir vieną peties operacijas", - pasakojo M. Fiodorovas.

KUL Sporto medicinos centro vadovo teigimu, nors panaši praktika pasaulyje ir yra taikoma, tačiau ne itin dažnai, mat suorganizuoti paprastą konferenciją su įprastais žodiniais pranešimais gerokai lengviau nei 100 žmonių auditorijai transliuoti gyvai atliekamas sudėtingas operacijas. Šiuo atveju operaciją atliekantis chirurgas privalo būti itin aukšto "pilotažo".

"Operacijos metu konferencijos-kursų dalyviai ne tik stebi su naujausia technika bei implantais atliekamas operacijas, bet ir netiesiogiai dalyvauja pačiame veiksme. Apie tai, kas vyksta ekrane, jie gali ne tik kalbėtis tarpusavyje, tačiau ir bendrauti su operaciją atliekančiais gydytojais, užduoti jiems rūpimus klausimus. Bet tai ir suteikia dvigubos naudos. Specialistai ne tik paskaitų ir pranešimų metu sužino apie naujoves, bet ir pamato, kaip viskas pritaikoma gyvai.

Gali išbandyti

Tarptautinės konferencijos-kursų metu specialistams iš įvairių pasaulio šalių pristatomos šviežiausios medicinos pasaulio naujienos, rinkoje pasirodžiusios vos prieš mėnesį ar kelis. Klaipėdos universitetinė ligoninė kompetentinga teikti naujausią informaciją, mat joje pristatomos naujovės jau yra išbandytos ir pritaikytos.

"Naujos technikos, nauji kelio bei peties implantai, kurie rinkoje atsirado ką tik, naujausi instrumentai - viskas tobulėja, ir šie kursai puiki galimybė dalyviams patiems pamatyti bei išbandyti. Klaipėdos universitetinė ligoninė visa tai turi ir jau yra išbandžiusi, būtent todėl į mūsų ligoninės

organizuojamus kursus suvažiuoja tiek daug dalyvių ir jų kasmet vis daugėja", - tikino M. Fiodorovas.

Be pranešimų klausymo ir operacijų transliacijų stebėjimo, konferencijos-kursų dalyviai galėjo patys pačiupinėti ir išbandyti renginio metu pristatomas naujoves. Specialistai pertraukų tarp pranešimų metu galėjo dalyvauti vadinamuosiuose "workshopuose" ir kartu su operacijas atliekančiais gydytojais išbandyti naujausius instrumentus bei technikas, treniruodamiesi ant specialių muliažų.

Jurga Barauskaitė

www.VE.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Įvairios naujienos
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Kokios klaidos daromos prie šventinio stalo?
Likus vos kelioms dienoms iki Velykų, daugybė žmonių pradeda planuoti, kokie patiekalai nuguls ant stalo šalia margučių....
Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ kviečia paminėti autizmo mėnesį
Pasaulinė autizmo suvokimo, priėmimo diena – balandžio 2 d. Visas mėnuo yra skiriamas veikloms, susijusioms su aut...
Kaip tinkamai išsirinkti veido kremą iš plataus asortimento?
Tinkamo veido kremo pasirinkimas labai svarbus. Prie odos poreikių ir trūkumų pritaikyta kosmetikos priemonė veiksmingai...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų