Data: 2020.07.04 19:00
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Vegetariški Kėdainių bulviniai sklindžiai

Zita Užkuraitienė | 2016-01-11 15:19:23

4-5 kg vidutinio didumo bulvių;

2 kg kvietinių miltų;

Apie 1l vandens;

Apie 100 ml koncentruotos pomidorų pastos;

2 šaukšteliai druskos;

šaukštelis kario ar kito prieskonių mišinuko;

pusę stiklinės ryžių miltų;

aliejaus ar ghi kepimui.

Blynas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Iš kvietinių miltų pasigaminame seitaną įdarui.

Maišome miltus su vandeniu ir pomidorų pasta, kol gausime tvirtai minkomą, nelimpančią prie rankų tešlą.

Perminkome ir įdėję į dubenį minkydami plauname po drungno vandens srove.

Plauname tešlą, tol, kol vanduo dubenyje tampa skaidrus ir lieka apie 40 proc. pirminio kiekio korėta, su rausvomis juostelėmis, tampri masė – tai ir yra seitanas.

Nuspaudžiame vandenį ir virtuvinėmis žirklėmis sukarpome gabalėliais.

Gabalėlius sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min.

Nukaitę sumalame malimo mašinėle į faršą.

Supilame ryžių miltus (dėl sulipimo).

Įberiame druskos ir prieskonių mišinuką.

Išmaišome ir atidedame į šalį.

Blynas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Nuskutame bulves.

Sutarkuojame.

Antras etapas. Keptuvėje gerai įkaitiname riebalus ir dedame didelį šaukštą tarkių.

Kepame vieną pusę, kol gražiai apskrunda pakraščiukai.

Tuomet per vidurį blyno dedame seitano faršą ir paskleidžiame plonu sluoksniu.

Ant viršaus vėl dedame tarkių, kad uždengtų įdarą.

Apverčiame ir kepame ant lėtos ugnies, kol gerai paskrus.

Blynas
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Galima valgyti su grietinėle, grietine, jogurtu ar su troškintų daržovių garnyru.

Skanaus.