Data: 2020.08.11 08:01
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Troškinta garšva su šviežiu varškės sūriu

2016-04-18 12:27:23

Šį patiekalą galima pasigaminti iš augalų, kurie šiuo metu turi stipriausią gydomąjį poveikį – tai garšva ir dilgėlė. Šiuose daug chlorofilo turinčiuose žaliuosiuose augaluose yra beveik visos mūsų organizmui reikalingos mineralinės medžiagos.

Garšva. © VLMEDICINA.LT (G. Privedienės) nuotr.

 

Jums reikės:

200 g kubeliais pjaustyto panyro (saldaus pieno sūris);

450 g nuplautų žolelių (garšvų, dilgėlių);

balarama.lt nuotr.

1 v. š. ghi sviesto;

2 a. š. maltos kalendros;

0,5 a. š. ciberžolės,;

0,5 a. š. garam masalos;

žiupsnio maltų čili pipirų;

kelių žiupsnių asafetidos;

1 a. š. druskos;

0,5 a. š. cukraus;

150 ml grietinės.

Gaminimo eiga

Į keptuvę dedame ghi sviestą, jį įkaitiname. Svieste šiek tiek pakepiname maltus prieskonius, sudedame panyrą ir maišydami apkepame. Dedame garšvą, dilgėles, įberiame druskos, cukraus. Po minutes nukeliame nuo ugnies ir įmaišome grietinę.

Šis tikrai nuostabus ir skanus patiekalas labai tinka su ryžiais ir čapačiais.

Recepto autorė Alena Katinienė