Data: 2020.07.09 08:57
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Traškūs blyneliai "Dosa"

Zita Užkuraitienė | Šaltinis: vlmedicina | 2018-01-05 17:12:58

1 stiklinė ryžių miltų.

1/2 stiklinės lęšių ar žirnių.

1 stiklinė vandens.

2 arbatiniai šaukšteliai kario ar kito aštresnio prieskonių mišinuko.

1 arbatinis šaukštelis druskos.

Žilvino Užkuraičio nuotr.

Gaminimas:

Lęšius ar žirnius mirkome per naktį arba kol taps minkšti.

Įpilame vandens ir smulkintuvu suplakame iki vientisos masės.

Sumaišome su ryžių miltais, prieskoniais ir druska.

Paliekame brinkti 1-2 val.

Įkaitintą keptuvę suvilgome aliejumi ar ghi ir sukamaisiais judesiais paskleidžiame 3-4 šaukštus per visą keptuvę.

Apkepame abi puses ir susukame į ritinėlius.

Valgome su uogiene, pomidorų padažu arba naudojame kaip garnyrą sriuboms, troškiniams ar košėms.