Data: 2020.08.04 03:33
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Svogūnų sriuba

vegis.lt | 2014-03-18 11:05:05

Sudėtis: 1-2 vidutinio dydžio svogūnai, 1 morka, 2-3 bulvės, 200 g tepamo sūrio, prieskonių mišinio, žalumynų.

Sriuba
vegis.lt nuotr.

Gaminimas:

Užkaisti 1,5 l vandens. Į jį sudėti norima forma supjaustytas bulves.

Keptuvėje apkepinti svogūnus ir morkas (su trupučiu sviesto ar aliejaus).

Kai vanduo su bulvėmis truputį pavirs, suberti į jį morkas su svogūnais ir sudėti sūrį.

Virti ant silpnos ugnies 10-15 minučių, kol išvirs daržovės. Prieš baigiant įmesti 1 šaukštą prieskonių mišinio ir pabarstyti tuo, ką auginat ant palangės (svogūnų laiškai, petražolės…).

vegis.lt