Data: 2020.07.10 14:18
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Morkų ir ananasų keksiukai

sanatan-dharma.lt | 2015-11-10 12:26:04

Reikalingi produktai:

miltai: 4 stiklinės (560 g),

cukrus: 2 stiklinės (240 g),

pasukos: 1 stiklinė (240 ml),

aliejus: 160 ml,

ananasų gabaliukai (iš skardinės): 800 ml,

4 vidutinės morkos,

kepimo milteliai: 4 arbat.š.,

žiupsnis druskos,

4 gvazdikėliai (malti).

Keksiukai
sanatan-dharma.lt nuotr.

Gaminimas:

Nuvalytas morkas sutarkuojame per smulkią trintuvę.

Cukrų sumaišome su pasukomis, aliejumi, sudedame supjaustytus ananaso gabaliukus, sutarkuotas morkas.

Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, maltais gvazdikėliais.

Sausąjį mišinį sudedame į pasukas, sumaišytas su ananasais ir morkomis (labai svarbus būtent toks nuoseklumas) ir lengvai permaišome - kad miltai tik sudrėktų, bet netaptų lakia vientisa mase, kad liktų gumulėlių.

Paruoštą tešlą paskirstome į keksiukų formeles, užpildydami mase 2/3 formelės (kepimo metu tešla gražiai pučiasi ir išsikelia). Jei keksiukų formelių neturite, galima kepti įprastinėje pyrago formoje kaip pyragą.

Formą arba formeles dedame į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepus 5-7 minutėms palikti orkaitėje, kad atvėstų. Jei kepame keksą kaip pyragą didelėje formoje, reikėtų kepti ilgiau - apie 40 minučių.

Patarimai:

Vietoj ananasų gabaliukų galima naudoti ir kitus vaisius ar uogas: pjaustytus gabaliukais obuolius, džiovintas vyšnias ar pan.

sanatan-dharma.lt