Data: 2020.07.15 08:55
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Ledų keksiukai

kurjeris.lt | 2015-06-17 11:14:58

Reikės:

300 g (ne mililitrų) valgomųjų ledų,

1 stiklinės (250 ml) miltų,

1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių.

Keksai
Virginijos Krylovienės (kurjeris.lt) nuotr.

Gaminimas: 

Ledus išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki visiškai minkštos konsistencijos, tada juos sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Galite šaukštu, galite plaktuvu. Viskas, tešla paruošta.

Dėkite į keksiukų formeles, kepkite 175 laipsnių temperatūroje 15 min.

Patikrinkite mediniu pagaliuku: jei jis liks sausas – keksiukai iškepę. Viršus turėtų išlikti ganėtinai šviesus.

Šie keksiukai neturi ryškaus skonio, visiškai nesaldūs, tad juos galite įvairiai patobulinti, kad „suskambėtų“ ryškiau – uždėti plaktos grietinėlės, uogų, gal aplieti tirpintu šokoladu. O galima ir į tešlą kokį šaukštą cukraus įberti. Ir dar: kuo ledai kokybiškesni, tuo keksiukai skanesni.

kurjeris.lt