Data: 2020.08.11 04:32
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Kūčiukai su juodgrūde

Zita Užkuraitienė | 2013-12-22 12:48:04

300 g aukščiausiosios rūšies kvietinių miltų.

160-170 ml šilto vandens.

2 šaukštai juodgrūdės sėklų.

2 šaukštai ghi ar rafinuoto saulėgrąžų aliejaus.

Žiupsnelis druskos.

Kūčiukai
Žilvino Užkuraičio nuotr.

Į miltus sudedame juodgrūdę, ghi (ar aliejų), išmaišome.

Vandenyje ištirpdome druską ir supilame į miltus.

Gerai išminkome ir uždengę paliekame pastovėti apie 10 min.

Tešlos nereikia kildinti, ją galima iš karto kočioti, supjaustome  gabalėliais ir kepame  200 laipsnių orkaitėje, apie 15-20 min., kol paruduos.

Skanaus.