Data: 2020.09.20 14:43
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Džiovintos voveraitės

Renata Šniolienė ("Kūmutės virtuvė") | Šaltinis: vlmedicina | 2017-09-05 12:51:02

Vasaros baigtuvių aktualija – derliaus paruošimas žiemai. Labiausiai mėgstu džiovinimą. Tiek vaisių – obuolių, kriaušių ar slyvų, tiek daržovių – pomidorų, paprikų ar baklažanų. O kelis pastaruosius metus susižavėjau džiovintų voveraičių skoniu ir vartojimo spektru, ypač tuomet, kai kilo mintis jas sumalti.

Džiovintos voveraitės. Renatos Šniolienės nuotr.

Dauguma tikrai esate girdėję apie voveraičių vaistines savybes, smarkiai nesiplėsiu, bet voveraičių milteliai virtuvėje yra absoliutus gėris. Dėl to, kad jie kompaktiškai gali būti laikomi indeliuose ar popieriniuose maišeliuose, kad gali būti vartojami kaip intensyvus prieskonis sriuboje, padaže, troškinyje ir kad taip gražiai nudažo gaminamą maistą.

Voveraites sudžiovinu orkaitėje, paskleidusi vienu sluoksniu ant kepimo popieriaus. Džiovinu vos pravertomis durelėmis 80-90 C apie 6-7 valandas, džiovinimo laikas priklauso nuo voveraičių dydžio, todėl, jei grybai labai skirtingo ūgio, didžiąsias pasmulkinu, tuomet džiovinimas vyksta tolygiai.

Džiovintas voveraites sumalu kavamale ir sudedu į patogią tarą. Laikau tamsioje spintelėje.

www.kumutesvirtuve.lt