Data: 2020.07.09 20:58
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Daržovių „suteptukai“

vegetarams.lt | 2015-05-27 10:24:35

Būdas sveikai užkąsti patiems, pavaišinti netikėtai užsukusį svečią. Tinka valgyti ir namuose, ir gamtoje iškylaunat.

Sumuštiniai
Jūratės Marinionokienės (vegetarams.lt) nuotr.

Avokado - pomidoro - baziliko derinukas

Duonelę aptepame norimu užtepu: sviestu, margarinu, saulėgrąžų ar avinžirnių užtepėle. Riekelėmis pjaustome prinokusį avokadą, jo draugėn guldome pomidoro gabalėlius, pašlakstome maltais juodasiais pipirais, keliais grūdeliais druskos. Baigiame užtupdydami baziliko lapelių.

Saulėgrąžų - morkyčių derinukas

Duonelę sutepame tuo, ką mėgstame ir turime. Dosniai beriame pakepintų saulėgrąžų, puošiame morkyčių griežinėliais. Kūrinukus užbaigiame petražolių šakelėmis. Ypač mėgiami vaikų!

Ridikėlių - alyvuogių derinukas

Jam užteptą duonelę nuklojame ridikėlių žiedukais. Greta tupdome mėgiamas alyvuoges (pavyzdyje pasirinktos žaliosios su paprikos įdaru). Puikiai dera draugėn krapo šakelė.

Agurkų - žolelių derinukas

Jam duonelę dengiame traškių šviežių agurkėlių riekutėmis ir puošiame negailėdami žalumynų. Ypač dera gražgarstės (rukolos) lapukai!

Margasis derinukas

Jam maišome tai, ką mėgstame: ridikelius, agurkus, salotas - spalvinga, dosnu, gausu ir labai skanu!

vegetarams.lt