Antradienis, 2024.04.16
Reklama

Žirnių tyrė

vlmedicina.lt | 2014-12-10 09:50:27

Žirnių tyrę pasigaminti yra vieni niekai, jei pradžioje paruošite sezamų tyrę.

Žirnių tyrė
Žirnių tyrė

Sezamų tyrė:100 g sezamų sėklų pakepinti ir ištrinti trintuvu (blenderiu) su 50 g alyvuogių arba geriau sezamų aliejumi, 1,5 g druskos ir 1 g maltų kalendrų sėklų. Šaldytuve uždarame indelyje galima laikyti mėnesį. Išeiga – 150 g.

Žirnių tyrė: 600 g nusunktų iki suirimo išvirtų žirnių, 180 g nusunkto nuo žirnių skysčio,100 g alyvuogių aliejaus,70 g citrinos sulčių,70 g sezamų tyrės, 9 g trijų skiltelių česnako, 2 g pakepintų maltų kalendrų sėklų, 2 g pakepintų maltų kumynų arba pankolių sėklų gerai suplakti trintuvu (blenderiu).

Tyrę galima paruošti ir aitresnę, įmaišant aitriosios paprikos arba tikros adžikos.

Patiekiant tyrę sudėti į dubenėlį, šakute viršuje padaryti spiralę, apšlakstyti 5 g alyvų aliejaus, papuošti ridikėlio griežinėliais, 1 g maltų kalendrų ir 1 g maltų saldžių raudonųjų paprikų. Išeiga – 110 g.

Žirnių tyrė
Žirnių tyrę galima spalvinti daržovių sultimis, sutrinti su kitomis daržovėmis

Žirnių tyrę galima spalvinti burokėlių sultimis ir patiekti užteptą ant džiūvėsiukų, skrudintos bandos ar duonos, meksikiečių takos, riestainių, sklindžių, vaflių, arabų duonos, armėnų lavašo ir pan.

Žirnių tyrė
Žirnių tyrė su meškiniais česnakais ir bazilikais

Žirnių tyrę galima kabinti aguročio (cukinijos), agurko, daikono, morkos, paprikos, ropės, sėtinio piršteliais, rabarbaro ar saliero lapkočiais, batato arba burokėlio skruduku.

Galima patiekti ir saldžiai: tyrę kabinti bananų griežinėliais, kriaušės, mango, meliono, nektarino, obuolio, papajos, persimono (churmos) piršteliais.

Žirnių tyrė
Žirnių tyre įdarytos daržovės

Žirnių tyre galima įdaryti agurkus, paprikas, pomidorus ir patiekti juos žalius arba keptus.

Ieškant sveiko maisto, žirnių tyrė tikrai bus netikėtas atradimas, leidžiantis reikštis kulinarinei kūrybai.

Užrašė nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Ilgai trunkantis kraujavimas gali pranešti apie sunkią ligą
Patyrus nesunkią traumą, netrukus kraujas pradeda krešėti ir galiausiai nustoja bėgti. Tačiau hemofilija sergantiems žmo...
Klaipėdos universiteto ligoninė tobulins operacinių darbą su tarptautiniu ekspertu
Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir opera...
Psichologė apie nerimą keliančią tendenciją: vis mažesnius vaikus slegia sunkios mintys
Pastaraisiais metais pastebima tendencija, kad vaikų, susiduriančių su tokiomis sunkiomis mintimis, kaip baimė, nerimas,...
Sodininkystės sezonas: kaip saugotis stabligės, prižiūrėti žaizdą susižeidus
Su pavasariu sugrįžo ir sodininkystės sezonas. Jo pradžioje ne visiems pavyksta išvengti įsipjovimų ir įsibrėžimų. Todėl...
Suvaldyti kokliušą gali skiepai bei kosėjimo ir čiaudėjimo higiena
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, šiemet Lietuvoje užregistruota kur kas daugiau kokliušo atve...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų