Varnalėšos – arbatai ir salotoms
LRT TV naujienų tarnyba | 2017-07-26 09:02:22
Nors paprastai varnalėšos laikomos piktžolėmis, tačiau jos turi ir labai daug naudingų savybių, sako gamtininkas Almantas Kulbis.
Varnalėša. © VLMEDICINA.LT (G. Privedienės) nuotr.
Storos ir didelės varnalėšų šaknys turi ypatingą, riešutus primenantį skonį. Iš jų, pasak A. Kulbio, gaminama beveik viskas – nuo vegetariškų kepsnių iki japoniško suši.
Nors varnalėšos populiariausios Rytuose ir japonai jas netgi augina darže, tačiau gamtininkas tikina, kad ragauti galima ir bet kurių Lietuvoje augančių varnalėšų.
Daugiau informacijos rasite įraše štai čia:
https://www.lrt.lt/naujienos/ivairenybes/27/181008/varnalesos_arbatai_ir_salotoms
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0 ) Nepatinka (0 )
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų &nda...
Alerginės ligos – plačiai paplitusios visame pasaulyje. Jų išsivystymo mechanizmai siejami su genetiniais veiksnia...
Šių laikų visuomenę įvairių sričių mokslininkai įvardija kaip streso, nerimo, perdegimo, pervargimo, išsekimo, apimtą de...
Ieškant naujos dantų pastos gali susisukti galva, pamačius tokį platų pasirinkimą parduotuvėse. Kiekviena dantų pasta si...
Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija nusprendė įtraukti naujus cistinei fibrozei gy...
Populiarios žymos