Ingredientai:
-50 g (arba 100 g, didesniam kiekiui šokolado gaminti) kakavos sviesto;
-25 g (arba 50 g) neskrudintos kakavos miltelių;
-stevijos pagal skonį;
-priedai (pasirinktinai): džiovintos spanguolės, migdolai, graikiški, lazdyno riešutai, kokoso drožlės, vanilės ekstraktas ar kt.
Gaminimo eiga:
1. Kakavos sviestą (arba kokosų aliejų) pašildyti, kol taps skystas.
2. Sumaišyti sviestą su kakava ir stevija.
3. Pilstyti į norimas formeles (1 gabalėliui –1 ½ - 2 arb. š. skystos masės). Labai patogu ruošti į mažas popierines keksiukų formeles arba plastikinę ledukų formelę. Jeigu ruošite į ledukų formelę – riešutus ar uogas dėkite į dugną ir pilkite šokoladą ant viršaus.
4. Dėti 3-4 min. į šaldytuvą, kad masė pradėtų stingti.
5. Išimti ir lengvai ant paviršiaus sudėti norimus priedus (priedus galima ir įmaišyti į masę).
6. Vėl dėti į šaldytuvą, šį kartą 45-60 min.
7. Laikyti šaldytuve.