Antradienis, 2024.04.16
Reklama

Vasaros karalienės - braškės. Puikūs desertai per 5 minutes

Emilija Miliauskė ("Kuras kūnui") | Šaltinis: vlmedicina | 2019-06-19 10:09:50

Jų kvapnus aromatas, gaivinantis skonis ir kerinčiai ryški spalva... Taip - tai vasaros karalienės braškės. Ar valgysime jas tiesiog nusiskynę lysvėje, ar dailiai supjaustysime ir papuošime desertą - braškių skonis visada gaivus ir nepakartojamas. Ši uoga universali - tinka ir sumuštiniui, ir prabangiam tortui papuošti.

VLMEDICINA.LT (A. Kubaičio) nuotr.

O štai Madam Taljen, pas kurią Napoleonas susipažino su būsima žmona Žozefina, puikiai žinojo, kad braškės tinka ne tik maistui, bet ir grožio puoselėjimui. Ji garsėjo savo braškių sulčių voniomis. Vienai tokiai voniai paruošti reikėjo net 10 kilogramų braškių! Braškės puikiai tonizuoja, stangrina ir valo odą. Dabar, kai pats braškių sezono įkarštis, gal ir Jums kils tokia mintis. Ypač jei turite labai daug uogų.

Tačiau aptarkime ir kitas idėjas, kaip greitai ir skaniai mėgautis braškėmis. Štai TOP 6 braškiniai skanėstai per 5 minutes:

1. Braškinis pieno kokteilis

Ingredientai:

Migdolų pienas: 1 stiklinė;

Braškės: 200-250 g;

Bananai: 1 vnt.

Pasirinktinai: stevijos ekstraktas, vanilės ekstraktas, kokosų vanduo, anakardžių riešutų sviestas

Gaminimo eiga: visus ingredientus suplakti maisto plaktuvu. Jeigu vasaros diena labai karšta - bananą ir braškes galima 10-15 minučių palaikyti šaldiklyje - turėsite gaivų pienišką kokteilį.

2. Braškinis ispaninio šalavijo pudingas

Ingredientai:

Ispaninio šalavijo sėklos: 30 g;

Sojų pienas: 1 stiklinė;

Braškės: 100-150 g;

Kokoso drožlės: 2 valg.š.;

Agavų sirupas: 1 arb.š.;

Gaminimo eiga: ispaninio šalavijo sėklas sumaišyti su pienu ir palikti pastovėti apie 30-45 minutes. Tada suplakti su braškėmis ir sirupu arba įmaišyti sirupą ir pjaustytus braškių gabalėlius. Papuošti kokoso drožlėmis. Tinka ir migdolų, avižų pienas.

Šis pudingas puikiai tinka pusryčiams. Tiesiog sumaišykite pieną su sėklomis ir padėkite vakare į šaldytuvą. Ryte nebereikės laukti, kol sėklos išbrinks.

3. Mangų ledai subraškėmis

Ingredientai:

Jogurtas: 200 ml (natūralus, be priedų);

Braškės: 150-200 g;

Mangai: 1 vnt.;

Stevija arba agavų sirupas: pagal skonį;

Papuošimui: banano ir braškių griežinėliai, kokoso drožlės, šokoladas (pasirinktinai).

Gaminimo eiga: visus ingredientus suplakti maisto plaktuvu ir dėti į šaldiklį 30-45 minutėms. Ledų šaukštu serviruoti į lėkštes, papuošti vaisių ir uogų griežinėliais, smulkintu šokoladu.

4. Veganiški ledai

Ingredientai:

Bananai: 4 vnt.;

Braškės: 300-400 g;

Midgolų pienas: 30 ml;

Kokosų pienas: 1/3 skardinės;

Agavų sirupas: pagal skonį;

Šlakelis vanilės ekstrakto.

Papuošimui: kokoso drožlės, įvairūs vaisiai ir uogos.

Gaminimo eiga: visus ingredientus suplakti maisto plaktuvu ir dėti į šaldyklę 30-45 minutėms. Ledų šaukštu serviruoti į lėkštes, papuošti vaisių ir uogų griežinėliais, kokoso drožlėmis.

5. Vaisių ir uogų salotos

Ingredientai

Kiviai: 2 vnt.;

Braškės: 100 g;

Mangai: 1/2 vnt.;

Medus: 1 arb.š.;

Šlakelis žaliosios citrinos sulčių;

Mėtų lapeliai.

Gaminimo eiga: visus ingredientus supjaustyti kubeliais, pagardinti medumi ir citrinos sultimis, papuošti mėtos lapeliais.

6. Saldieji sumuštinukai

Ingredientai:

Braškės;

Baziliko lapeliai;

Varškės sūris arba sojų tofu;

Sumuštinių smeigtukai.

Gaminimo eiga: supjaustyti sūrį kvadratėliais. Ant sūrio gabalėlio dėti baziliko lapelį, braškę ir persmeigti smeigtuku. Galima patiekti su juodojo šokolado fondiu.

Sveikuoliški desertai greitai pagaminami, skanūs ir maistingi. Braškėse gausu vitamino C, K, kalio, magnio ir geležies. Svarbu žinoti tai, kad geležis iš braškių geriausiai pasisavinama, kai uogas sutriname, mat geležis yra braškių sėklose. Todėl visi trinti kokteiliai, ledai ir kiti desertai tampa ne tik skanūs, bet ir dvigubai naudingesni.

Šaltiniai:

https://www.agrozinios.lt/portal/categories/186/1/0/1/article/10842/lietuvos-uogu-karaliene-braske

https://ipm.missouri.edu/meg/2012/5/Strawberry-A-Brief-History/

Receptai: Kuras Kūnui

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Saugumas kelyje: kodėl svarbu užsisegti saugos diržus
Saugumas kelyje labiausiai priklauso nuo vairuotojo įgūdžių ir atidumo bei automobilio techninės būklės. Transporto prie...
Lietuvoje vykdomas su demencija susijusių nuostatų tyrimas
Asociacija „Demencija Lietuvoje“ ir pasaulinė organizacija „Alzheimer‘s Disease International&ld...
Ligonių kasos: kam vaistų priemokas padengia valstybė?
Ligonių kasos sulaukia klausimų, kodėl pernai metų gale nereikėjo mokėti paciento priemokų už kompensuojamuosius vaistus...
Ilgai trunkantis kraujavimas gali pranešti apie sunkią ligą
Patyrus nesunkią traumą, netrukus kraujas pradeda krešėti ir galiausiai nustoja bėgti. Tačiau hemofilija sergantiems žmo...
Klaipėdos universiteto ligoninė tobulins operacinių darbą su tarptautiniu ekspertu
Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir opera...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų