Šparaginės pupelės – dietinis patiekalas: mažai kalorijų, daug naudos, ypatingai tinkantis vakarienei ar kai norisi ilgesnio valgymo proceso. Be to, šį valgį mėgsta vaikai, tik jei ruošiate vaikams, gaminkite ne taip aštriai kaip sau.
Šparaginių pupelių troškinio sudėtinės dalys (viena porcija):
lydyto sviesto ar aliejaus troškinimui,
nedidelio gabalėlio pjaustyto imbiero (nebūtina; galima naudoti ir džiovintą imbierą),
500 g šparaginių pupelių,
1 skiltelės tarkuoto česnako (nebūtina),
1 žiupsnelio druskos,
1 arbatinio šaukštelio ryžių acto,
1 arbatinio šaukštelio sezamų aliejaus.
Pupelių troškinio gaminimo žingsniai:
1. Keptuvėje ant lydyto sviesto ar aliejaus pakepinti imbierą ir į keturias dalis supjaustytas šparagines pupeles.
2. Kepinti 3-5 min. ant kaitrios ugnies. Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę įberti česnako, druskos, įpilti sezamų aliejaus, ryžių acto.
3. Gerai viską išmaišyti. Kepti 1-2 minutes.