Šližikai su aguonpieniu(5)
Zita Užkuraitienė | 2011-12-18 23:31:00
1 kg baltų kvietinių miltų.
100 g rudo nerafinuoto cukraus (nebūtinai).
100 g ghi arba sviesto.
Stiklinė aguonų arba juodgrūdės sėklų.
Apie 600 ml vandens.
Ištirpiname sviestą, sudedame cukrų ir aguonas. Suberiame miltus ir pildami vandenį minkome tešlą.
Iš tešlos tarp delnų padarome virveles, supjaustome 1 - 2 cm gabalėliais.
Išdėliojame ant miltais pabarstytos skardos ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min, kol gražiai pagels.
Tinka vieni ar su aguonpieniu.
Aguonpienis
2 stiklines aguonų iš vakaro užpilame virintu ir atšaldytu vandeniu, kad išbrinktų.
Ryte nukošiame, įdedame 0,5 - 1 stiklinę cukraus ir 2 – 3 kartus sumalame malimo mašinėle.
Skanaus.
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Likus vos kelioms dienoms iki Velykų, daugybė žmonių pradeda planuoti, kokie patiekalai nuguls ant stalo šalia margučių....
Pasaulinė autizmo suvokimo, priėmimo diena – balandžio 2 d. Visas mėnuo yra skiriamas veikloms, susijusioms su aut...
Tinkamo veido kremo pasirinkimas labai svarbus. Prie odos poreikių ir trūkumų pritaikyta kosmetikos priemonė veiksmingai...
Populiarios žymos