Reikės: 2 šaukštų aliejaus, 2 svogūnų, 4 raudonųjų saldžiųjų paprikų, 2 obuolių, 2 didelių morkų, 1 l vištienos arba daržovių sultinio arba vandens, susmulkintų žalių petražolių.
Paruošimas:
Puode įkaitinti aliejų, suberti nuluptus supjaustytus svogūnus, morkas, obuolius, išvalytas supjaustytas raudonąsias saldžiąsias paprikas ir, nuolat maišant, kepinti apie 5 min. Supilti karštą sultinį arba vandenį, viską sumaišyti, užvirinti, sumažinti ugnį ir virti apie 20 min. Tada nukelti nuo ugnies ir pertrinti elektriniu smulkintuvu. Pertrintą sriubą pakaitinti keletą minučių, pilti į pašildytas lėkštes, įberti susmulkintų žalių petražolių ir tiekti į stalą. Sriubą galima gardinti grietine arba natūraliu jogurtu.