Sudėtis:
4 pomidorai,
1 paprika,
1 agurkas,
3 v. š. alyvuogių aliejaus.
Prieskoniai:
po 1 a. š. smulkintų petražolių, baziliko lapelių, asafetidos,
1 a. š. citrinos sulčių,
2 a. š. juodųjų garstyčių sėklų,
pagal skonį druskos ir baltųjų pipirų.
Gaminimas:
Alyvuogių aliejuje pakepiname asafetidą ir juodųjų garstyčių sėklas. Paliekame, kad atvėstų.
Susmulkintas daržoves ir prieskonines žoleles sudedame į aukštą indą ir sutriname trintuvu.
Pridedame druskos, pipirų, supilame citrinų sultis, atvėsintą aliejų su pakepintais prieskoniais.
Viską sumaišome. Paliekame valandai ar dviem šaldytuve, kad visi skoniai gerai susimaišytų ir sriuba atšaltų.
Patiekiame su virtomis bulvėmis.