12 kietų pomidorų.
250 g ryžių.
Baklažanas, mažas kalafioras, viena morka.
0,5 stiklinės ghi ar rafinuoto aliejaus.
0,5 šaukštelio kario, ciberžolės, kumino.
Pusę šaukštelio druskos.
0,5 l vandens.
Smulkiais kubeliais supjaustome daržoves. Morkas ir kalafiorą apverdame, kad suminkštėtų. Baklažaną su keliais šaukštais riebalų pakepiname su kariu, ciberžole, įdedame druskos.
Atskirame puode įkaitiname ghi ar aliejų, pakepiname likusius prieskonius ir supilame sausus ryžius. Maišydami apkepame. Pilame karštą vadenį. Verdame apie 15 min.
Sudedame daržoves į ryžius ir išmaišome.
Nupjauname pomidorų viršų ir šaukštu išskobiame minkštimą.
Pridedame įdaro, uždengiame pomidorų viršūnėlėmis.
Sudedame į skardą ir kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė