Sudėtis:
3-4 vidutinio dydžio nerūgštūs obuoliai,
4 dideli salierų stiebai,
saliero šaknis (apie 400 g),
120 g anakardžių riešutų,
3 v. š. sviesto ghy,
1,5 l vandens / daržovių sultinio.
Prieskoniai:
1,5 v. š. čiobrelių,
2 a. š. asafetidos,
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų,
2 žiupsneliai druskos,
2 saujos petražolių.
Gaminimas:
Prieš gaminant sriubą anakardžių riešutus pamerkti į vandenį mažiausiai 2 valandom.
Į verdantį vandenį sudėti nuvalytą, susmulkintą saliero šaknį. Virti apie 20 minučių, kol salieras visiškai suminkštės.
Kol verda saliero šaknis, keptuvėje įkaitinti ghy sviestą ir 8 min. kepinti jame smulkintus saliero stiebus.
Vėliau sudėti asafetidą, čiobrelius ir obuolius. Viską pakepinti dar apie 5 min.
Pakepintą masę, mirkytus anakardžių riešutus, smulkiai supjaustytas petražoles, maltus juoduosius pipirus sudėti į verdamą sultinį.
Virti apie 15 min. Įberti druskos. Kelias minutes palaikyti nuėmus nuo ugnies.
Visą masę sutrinti trintuvu. Patiekiant pabarstyti smulkintomis petražolėmis.