Sudėtis:
1 stiklinė I rūšies miltų,
1 stiklinė manų kruopų,
1 stiklinė cukrus,
200 g sviesto,
6-7 vidutinio dydžio obuoliai,
malto cinamono.
Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kol orkaitė kaista, miltus, manų kruopas ir cukrų sumaišome dubenyje.
Iš obuolių išimame sėklytes ir juos sutarkuojame burokine tarka arba kitaip susmulkiname.
Į kepimo indą beriame sluoksnį miltų, manų ir cukraus mišinio (apie 1 cm storio), tada dedame sutarkuotų obuolių sluoksnį, ant jų vėl beriame sausą produktų mišinį, vėl obuolius ir likusią dalį mišinio.
Viską šiek tiek paspaudžiame šaukštu ir užtarkuojame ant viršaus sviestą. Viską pabarstome cinamonu.
Pyragą dedame į orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
Patarimas:
Ypač skanu valgyti šiltą pyragą su ledais.