Reikalingi produktai: 6 vidutiniai obuoliai, 4 v.š. lydyto sviesto, 4 a.š. tarkuoto šviežio imbiero, 4 v.š. cukraus, 4 v.š. vandens.
Reikalingi prieskoniai: 2 vnt. cinamono lazdelių, 1 a.š. anyžiaus sėklų, 50 g razinų, 1 didelė ankštis smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos, 5 vnt. gvazdikėlių, 1 a.š. ožragės, žiupsnis asafetidos.
Nuplauname obuolius, nulupame ir supjaustome mažais gabalėliais, pašaliname sėkleles.
Puode įkaitiname lydytą sviestą. Kai jis pradeda garuoti, dedame tarkuotą imbierą, smulkintas cinamono lazdeles, anyžiaus sėklas, pipirą ir gvazdikėlius. Viską maišydami apkepiname, kol anyžiaus sėklos patamsėja (apie 30 sekundžių).
Įberiame ožragę ir asafetidą, o tada jau ir supjaustytus obuolius. Maišome 5-6 min., kol obuoliai parausta ir apskrunda. Įpilame vandens.
Pridengiame dangčiu ir verdame apie 15 min., dažnai maišydami, kol obuoliai visai suminkštės. Suminkome juos puode. Dedame cukrų, padidiname ugnį ir nuolat maišome, kol čatnis sutirštės. Išrenkame cinamono lazdeles ir gvazdikėlius.
Patarimai:
Patiekite su karštu puri (rytietiška duona), ryžiais arba su saldumynais.
Gerą obuolių čatnį galima paruošti iš bet kokios rūšies obuolių. Parinkite stiprius, prinokusius vaisius. Labai dideli ar minkšti obuoliai šiam patiekalui gaminti netinka.
Jei norite, galite visai nedėti asafetidos ar dėti mažiau pipirų.
Pagal šį receptą galima gaminti taip pat ir čatnius iš kitų vaisių: persikų, slyvų, abrikosų, mango, guavų, agrastų, juodųjų serbentų.