Žmonės, valgantys itin daug perdirbtos mėsos gaminių, pavyzdžiui, pigaus kumpio ar dešrelių, dažniau miršta nuo vėžio ir širdies ligų.
Visoje Europos atliktas tyrimas, kuriam vadovavo Oksfordo universiteto mokslininkų komanda, atskleidė, kad viena iš 30 mirčių yra tiesiogiai susijusi su besaikiu perdirbtos mėsos gaminių vartojimu. Jų teigimu, per dieną nevalia suvartoti daugiau nei 20 g perdirbtos mėsos arba ne daugiau kaip griežinėlį pigaus kumpio. Perdirbtuose mėsos gaminiuose, kuriuose yra mėsos atliekų, kurių negalima pardavinėti kaip tinkamų maistui, gausu riebalų ir arterijas lipdančio cholesterolio. Visoje Europoje mokslininkai tyrė daugiau nei 450 tūkst. žmonių. Tyrimas truko apie 13 metų. Per tą laiką mirė 26 344 stebėti asmenys. Paaiškėjo, kad tie, kurie valgė daug tokių mėsos produktų, mirti rizikavo net 44 proc. labiau nei tie, kurie tokio maisto vartojo mažiau.
Skaičiai, susiję su širdies ir kraujagyslių ligomis, šokiruojantys: daug perdirbtos mėsos produktų kiekvieną dieną valgantys asmenys (po daugiau nei 160 g tokios mėsos arba 3 dešreles per dieną) net 72 proc. labiau rizikuoja mirti nuo širdies ligų. Praėjusiais metais atlikto kito tyrimo rezultatai atskleidė, kad kiekvieną dieną suvalgant po 50 g perdirbtos mėsos (maždaug 3 griežinėlius kumpio), vėžio rizika išauga penktadaliu.