Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Pikantiški linų sėmenų duoniukai

Emilija Miliauskė ("Kuras kūnui") | Šaltinis: vlmedicina | 2018-07-15 00:02:47

Apie 40-45 duoniukų reikės:

- 1,5 puodelio linų sėmenų (puodelis 240 ml);

- 2 nedidelių žaliųjų cukinijų;

- pusės puodelio vandens;

- 3 valg. š. alyvų aliejaus;

- jūros druskos ir pipirų;

- aštrios čili paprikos prieskonių;

- saldžios paprikos prieskonių;

- česnako miltelių arba spausto česnako;

- džiovintų petražolių, baziliko.

Emilijos Miliauskės nuotr.

Gaminimo eiga:

1. Maisto plaktuvu sumalti cukinijas su vandeniu ir prieskoniais iki vientisos masės. Prieskonių dėti pagal skonį.

2. Kavamale sumalti linų sėmenis iki miltų.

3. Sudėti į didelį dubenį visus ingredientus su sumaltais sėmenimis ir išmaišyti.

4. Leisti tešlai pastovėti 10-15 min., tuo tarpu kepimo popieriumi padengti maisto džiovyklės padėklus.

5. Tešlą ištepti ant džiovintuvo padėklų tolygiai ir plonai, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir džiovinti apie 6-8 val. 60° temperatūroje (jei norite, kad išliktų aukštesnė maistinė vertė, džiovinti reikėtų 42° temp. 10-15 val.

6. Po 3 val. duoniukus nuimti nuo kepimo popieriaus ir apversti. Tuomet džiovinti toliau.

Duoniukai puikiai dera prie pusryčių. Aptepti sviestu patiekti su omletu arba su avokadu lašiša ir daržovėmis. Taip pat kaip sveikuoliškas užkandis.

Laikyti duoniukus rekomenduojama maišelyje, kambario temperatūroje.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: pusryčiai
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Net 8 iš 10 lietuvių nepritaria narvuose laikomų vištų laikymo sąlygoms
Net 8 iš 10 (82 proc.) lietuvių mano, jog narvuose laikomų vištų sąlygos yra nepakankamai geros, rodo naujausia reprezen...
Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po Velykų
Kai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vo...
Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkos
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų