Reikalingi produktai:
miltai (persijoti): 3 puodeliai (450 g);
cukrus: ½ puodelio (100 g);
soda: 2 arbat. š.
sviestas: 225 g
medus (skystas): ½ puodelio;
druska: 1 arbat. š.
Reikalingi prieskoniai:
cinamonas (maltas): 2 arbat. š.;
imbieras (maltas): 2 arbat. š.;
gvazdikėliai (malti):1/2 arbat. š.;
muskato riešutas (maltas): 1/2 arbat. š.
Gaminimas:
Sudedame į dubenį cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, muskatą ir gerai išmaišome.
Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir viską pirštais sutriname, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai.
Supilame skystą medų, gerai išmaišome ir minkome, kol gauname vientisą tešlą.
Dedame tešlą į šaldytuvą mažiausiai valandai. Sustingusią tešlą dedame ant sviestinio popieriaus ar kepimo patiesalo ir iškočiojame iki 3 mm storio. Išpjaustome norimos formos sausainėlius, dedame į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame 12-15 min. arba kol sausainėliai įgaus meduolinę spalvą.