Biskivitui paprasčiausia ir greičiausia naudoti jau paruoštus lakštus. Jei turite laiko ir galimybių – galima išsikepti patiems.
Kremui:
2 dideliai indeliai riebesnės grietinės,
2 indeliai kondensuoto pieno,
0,5-1 arb.š. citrinos rūgšties.
Įdarui:
galima dėti, ką tik norite. Bet vis dėlto skaniausias šis tortas su įvairiais riešutais arba su mėlynėmis ir avietėmis. Šiam receptui nelabai tinka saldūs ir citrusiniai vaisiai.
Papuošimui:
kokoso drožlės, smulkinti riešutai, tarkuotas šokoladas.
Paruošimas:
Ant biskvito lakštų labai plonu sluoksniu užtepame kondensuoto pieno (taip lakštą sudrėkiname).
Paskui į atskirą indą supilame grietinę, likusį kondensuotą pieną ir citrinos rūgštį, ir su elektriniu maišytuvu („blenderiu“) gerai, iki standumo, išplakame.
Pertepame lakštus: vieną sluoksnį mėlynėmis, kitą – avietėmis, trečią – kremu, ir taip toliau. Išlyginame ir iškart papuošiame (nelaukiame kitos dienos): plonu sluoksniu kokoso drožlių, smulkintais migdolais ar uogomis.