Reikės didelio, kieto neprinokusio mango.
1 valgomojo šaukšto druskos.
1 valgomojo šaukšto maltų pankolio sėklų.
1 valgomojo šaukšto maltų kalendros sėklų.
1 valgomojo šaukšto maltų čili pipirų vasaros vartojimo sezonui arba 1 valgomojo šaukšto maltų juodųjų pipirų žiemos vartojimo sezonui.
1 valgomojo šaukšto maltų ožragės sėklų.
1/2 valgomojo šaukšto nemaltų juodgrūdės sėklų.
¼ valgomojo šaukšto ciberžolės.
2 valgomųjų šaukštų garstyčių aliejaus.
Supjaustome mangą kubeliais, sudedame į dubenį ir apibėrę druska išmaišome, paliekame stovėti 6-8 val., kad išsiskirtų sultys.
Po to gerai nusunkiame.
Į gautą skystį suberiame prieskonius, išmaišome, kad prieskoniai išbrinktų.
Į juos suberiame smulkintą mango ir apliejame garstyčių aliejumi.
Išmaišome ir sudėję į stiklainį uždengiame dangteliu.
Pastatome vėsioje vietoje 5- 6 paroms fermentacijai.
Gautą piklį galima naudoti cepelinų, virtinių, samosų įdarui, troškiniams, kaip garnyrą.
Taip paruoštas mango piklis laikomas tamsioje, vėsioje vietoje apie 6 mėn.
Skanaus.