Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Fermentuoti mangai

Zita Užkuraitienė | Šaltinis: vlmedicina | 2017-02-10 14:21:28

Reikės didelio, kieto neprinokusio mango.

1 valgomojo šaukšto druskos.

1 valgomojo šaukšto maltų pankolio sėklų.

1 valgomojo šaukšto maltų kalendros sėklų.

1 valgomojo šaukšto maltų čili pipirų vasaros vartojimo sezonui arba 1 valgomojo šaukšto maltų juodųjų pipirų žiemos vartojimo sezonui.

1 valgomojo šaukšto maltų ožragės sėklų.

1/2 valgomojo šaukšto nemaltų juodgrūdės sėklų.

¼ valgomojo šaukšto ciberžolės.

2 valgomųjų šaukštų garstyčių aliejaus.

Žilvino Užkuraičio nuotr.

Supjaustome mangą kubeliais, sudedame į dubenį ir apibėrę druska išmaišome, paliekame stovėti 6-8 val., kad išsiskirtų sultys.

Po to gerai nusunkiame.

Į gautą skystį suberiame prieskonius, išmaišome, kad prieskoniai išbrinktų.

Į juos suberiame smulkintą mango ir apliejame garstyčių aliejumi.

Išmaišome ir sudėję į stiklainį uždengiame dangteliu.

Pastatome vėsioje vietoje 5- 6 paroms fermentacijai.

Gautą piklį galima naudoti cepelinų, virtinių, samosų įdarui, troškiniams, kaip garnyrą.

Taip paruoštas mango piklis laikomas tamsioje, vėsioje vietoje apie 6 mėn.

Skanaus.

Žilvino Užkuraičio nuotr.
Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: mango
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Net 8 iš 10 lietuvių nepritaria narvuose laikomų vištų laikymo sąlygoms
Net 8 iš 10 (82 proc.) lietuvių mano, jog narvuose laikomų vištų sąlygos yra nepakankamai geros, rodo naujausia reprezen...
Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po Velykų
Kai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vo...
Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkos
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų