Reikės: 1 kg morkų, 1 kg saldžiųjų paprikų, 1 kg rūgštesnių obuolių (geriausiai tiktų antaniniai), apie 1,5 kg pomidorų, 2-3 česnakų galvučių, 4-5 aitriųjų paprikų (pagal skonį), 1 stiklinės baltojo vyno acto, 1 stiklinės saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus, 1 stiklinės cukraus, 2 šaukštų druskos, maltų pipirų.
Paruošimas:
Daržoves nuvalyti, supjaustyti ir sumalti mėsmale arba sutrinti elektriniu smulkintuvu. Česnakus ir aitriąją papriką sumalti atskirai ir atidėti (ruošiant aitriąją papriką reikėtų užsidėti gumines pirštines).
Į didelį puodą supilti aliejų, sukrėsti sumaltas daržoves, išskyrus česnakus ir aitriąją papriką, ir virti ant vidutinio karštumo ugnies, nuolat maišant, apie 30-40 min. Tada suberti cukrų, druską, įberti maltų pipirų, sudėti česnakus, aitriąją papriką, supilti actą ir dar pavirti apie 15 min.
Karštą padažą supilti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.