Prireiks: 0,5 kg braškių, 250 ml plakamosios 35% grietinėlės, 3 šaukštų šviežio medaus.
Gaminimas:
Smulkintuvu gerai nuplautas ir nuskabytas uogas sutriname iki vientisos tyrelės (dvi tris uogas paliekame pjaustymui).
Trintas braškes gerai išmaišome su medumi.
Išplakame grietinėlę.
Atsargiai į grietinėlę įmaišome braškių tyrelę.
Į gautą ledų masę įpjaustome mažais gabalėliais pjaustytas likusias uogas.
Pilame į formas, dedame šaldiklin ir kantriai laukiame, kol ledai sustings (3-4 valandas).
Šaukštu kabiname į desertinius indelius, puošiame braškėmis ir skanaujame!
Ne sezono metu tinka šaldytos uogos ar jų tyrė. Medų galima keisti kondensuotu pienu, cukrumi, klevų sirupu ar kitu saldikliu. Raskite savo derinuką, tinkamą saldumą ir mėgaukitės braškių aromatu!