Vegetariniai kepsneliai ir sotūs, ir skanūs, ir maistingi dėl jų sudėtyje esančių sėklų, riešutukų ar panašių priedų ir pagrindinio komponento, kurio vardu jie dažniausiai ir pavadinami. Su mėgiamomis salotomis tai puikus pietų ar vakarienės patiekalas.
Avižinių kepsnelių paruošimui prireiks:
1 stiklinės avižinių dribsnių,
1 stiklinės kambario temperatūros vandens,
2 v.š. lukštentų saulėgrąžų,
1 v.š. augalinio aliejaus,
0,5 a.š. asafetidos,
1 a.š. „medžiotojų prieskonių“ (ar kitų mėgiamų),
2 a.š. maltų linų sėmenų,
žiupsnio druskos,
1 v.š. kmynų.
Paruošimo eiga:
Nuplautus avižinius dribsnius užpilame nurodytu kiekiu vandens ir išverdame.
Aliejuje pakepiname asafetidą, kitus prieskonius ir apkepame saulėgrąžas.
Saulėgrąžų - prieskonių masę galime susmulkinti arba tik apkeptą dėti į išvirtus avižinius dribsnius.
Į dribsnių masę supilame ir likusius ingredientus: kmynus, linų sėmenis, druską.
Paliekame brinkti, kol masė pravės.
Formuojame nedidukus kepsnelius ir kepame orkaitėje (apie 20 min.) arba įkaitintuose riebaluose (aliejuje ar ghee) keptuvėje (apverčiant, kad apkeptų iš abiejų pusių).
Patiekiame su mėgiamomis daržovėmis.
Patarimas: vietoj saulėgrąžų į masę skanu dėti maltus anakardžių riešutus (juos prieš malimą apkepti).