4 bulvės.
2 šaukštai tarkuoto kokoso.
2 šaukšteliai sezamo sėklų.
2 šaukšteliai rudojo cukraus.
2 šaukšteliai tarkuoto imbiero.
2 smulkinti aštrūs žali čili pipirai.
1 šaukštas maltos kalendros.
2 šaukšteliai „Garam masalos“.
1,5 šaukštelio druskos.
2 šaukštai citrinos sulčių.
200 g baltų kvietinių miltų.
0,5 šaukštelio ciberžolės.
Ketvirtadalis maltų aštrių raudonųjų paprikų.
2 šaukšteliai ghi.
100 ml vandens.
Ghi ar aliejaus kepimui gruzdintuvėje.
Įdaras
Išverdame bulves. Nulupame ir sutriname jas kartu su 9 išvardintais ingredientais ir 1 šaukšteliu druskos. Atvėsiname.
Tešla
Dubenyje sumaišome miltus, ciberžolę, maltas aštrias raudonąsias paprikas ir likusią druską. Į miltus įtriname ghi ar aliejų. Lėtai pildami vandenį maišome, kol susidarys minkšta, elastinga tešla.
Visą tešlą iškočiojame į 3 mm storio stačiakampį. Ant viršaus lygiu sluoksniu dedame bulvių ir prieskonių įdarą. Susukame į didelį tvirtą vyniotinį. Aštriu peiliu supjaustome vyniotinį 1 cm storio ritinėliais.
Kepimas
Negiliame puode įkaitiname ghi ar aliejų. Dedame ritinėlius ir apversdami kepame 3 - 5 min., kol pasidarys rudai geltoni.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė