Klausimas. Dabar tapo labai madingi įvairūs daržovių, vaisių kokteiliai, vadinamieji glotnučiai. Ar juos išties taip sveika gerti, kaip manoma? Ar plakant nesuardomos kokios biologiškai svarbios medžiagos?
Glotnučiai - tai trinti vaisiai ar daržovės arba jų mišinys. Jie panašūs į sultis, tik su minkštimu. Glotnučių privalumas - kad juose išlieka skaidulos, kurių mes gauname valgydami vaisius ar daržoves. Sultyse jų visiškai mažai. Glotnutis gali atstovauti vieną vaisių arba daržovių porciją. Tiesa, juos galima lengvai pagaminti namų sąlygomis, paįvairinti savo racioną.
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.