Antradienis, 2024.03.19
Reklama

Kaip rūpintis grožiu artėjant žiemai

vlmedicina.lt | 2015-10-13 14:19:23

Staigiai atvėsę orai reikalauja ir greitos reakcijos keičiant kasdienių grožio procedūrų ritualą. Šaltas ir sausas oras, žvarbus vėjas, išsausėjęs patalpų oras - pagrindiniai veiksniai, nuo kurių reikia saugoti odą šaltuoju metu laiku. Visažistė ir grožio ekspertė Jelena Liaudinienė dalinasi 5 žingsnių programa, kaip keisti kasdienes grožio procedūras artėjant žiemai.

Rankšluostis
© Algirdo Kubaičio (VLMEDICINA.LT) asociatyvioji nuotr.

1. Emulsiją keiskite kremu

Atėjus šaltajam sezonui, lengvesnius rūbus keičiate šiltesniais. Tą patį reikėtų daryti ir su odos priežiūrai naudojamomis priemonėmis.

„Šaltuoju metų laiku odai reikia stipresnės apsaugos nuo žalingų aplinkos veiksnių. Jeigu vasarą rekomenduojama rinktis lengvesnes, porų neužkemšančias emulsijas, rudenį ir žiemą jas keiskite riebesniais kremais. Rinkitės kremus, kurie yra intensyviai drėkinantys, nes šildomose patalpose oda itin greitai išsausėja. Specialus kremas viršutinį odos sluoksnį padengs apsaugine riebaline plėvele, kuri sulaikys odos drėgmę ir neleis jai išsausėti“, - pataria Jelena Liaudinienė.

Pasak visažistės, tokia pati taisyklė galioja ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėms. Kosmetinėje esantį CC kremą, lengvą lūpų balzamą ar blizgį, kreminius akių vokų šešėlius turėtų išstumti riebesnis makiažo pagrindas ar kreminė pudra, intensyviai drėkinantys lūpų dažai, specialus nuo šalčio ir vėjo lūpas apsaugantis balzamas.

2. Reguliariai šveiskite odą

Šaltis, vėjas ir išsausėjęs oras greitai palieka savo pėdsakus ant jūsų odos. Ji pradeda šerpetoti, pleiskanoti, gali atsirasti raudonis. Šaltuoju metų laiku itin svarbu odą reguliariai šveisti ir taip sugrąžinti jai skaistumą ir lygumą.

„Šaltuoju metu laiku odą reikėtų šveisti du tris kartus per savaitę, o jautrią odą - bent kartą per savaitę. Jeigu leisite ant veidos odos kauptis negyvoms ląstelėms, ji greitai praras skaistumą, poros užsikimš, o makiažas ant tokios odos atrodys tarsi nevykusi kaukė. Jautrią odą turinčios moterys ir merginos odos šveitimo neturėtų vengti. Tačiau jos turėtų pasirinkti švelnesnes priemones, kurios geriausiai tiktų jų odos tipui“, - sako grožio ekspertė.

3. Nepamirškite apsaugos nuo saulės

Tai, kad vasara baigėsi ir saulė vis rečiau ir trumpiau žeme ritinėjasi, nereiškia, jog apsaugą nuo žalingų saulės spindulių galite pamiršti iki kitos vasaros. Ir žiemą žalingi ultravioletiniai spinduliai pasiekia odą ir spartina odos senėjimo procesus. Todėl ir šaltuoju metų laiku rinkitės odos priežiūros priemones, turinčias ne mažesnį SPF kaip 15. O jeigu lauke praleidžiate daug laiko ar slidinėjate, SPF turėtų būti 30 ir daugiau.

4. Trumpinkite maudynes po dušu

Paradoksalu, tačiau tai, kas teikia didelį malonumą už lango ūžaujant žvarbiam vėjui, - ilgos maudynės po karštu dušu, - žiemą turėtų būti kiek galima trumpesnės procedūros. Ilgos maudynės ilgainiui išsausina odą.

„Rudenį ir žiemą rekomenduojama maudytis po drungnu vandeniu, iškart po maudynių sausai nusišluostyti ir nuo kojų pirštų galiukų iki veido išsitepti drėkinamuoju kremu. Maudynėms rinkitės ne muilą, o dušo želę, kuri ne tik nupraus odą, bet ir suteiks jai papildomo drėkinimo“, - pataria Jelena.

5. Venkite stresą sukeliančių veiksnių

Žiemą, rodos, viskas nurimsta, laikas tarsi sustoja. Neapsigaukite: artėjančios žiemos šventės gali tapti rimtu išbandymu ne tik jūsų organizmui, bet ir grožiui. Miego trūkumas, skubėjimas, nesubalansuota mityba - visa tai paveikia ir jūsų odą.

„Kai kurie žmonės susiduria net su tam tikromis streso sukeltomis odos ligomis, pvz., akne. Žiemą, kai oda ir taip susiduria su daugybe žalingų veiksnių, kiek įmanoma reikėtų vengti dar vieno iš jų. Padėti savo organizmui ir grožiui galite pasirinkdamos problemiškai odai skirtas odos priežiūros priemones, kurios gali užkirsti kelią streso sukeltoms odos problemoms atsirasti. Taip pat organizmui labai padėtumėte, jei žiemą sumažintumėte paprasto cukraus ir angliavandenių vartojimą, kurių daug greitajame maiste ar perdirbtuose maisto produktuose“, - sako grožio ekspertė.

Ir žinoma, primena J. Liaudinienė, atvėsus orams nepamirškite dėvėti pirštinių. Nelaukite, kol termometro stulpelis nukris gerokai žemiau nulio ir išsitraukite pirštines vos pajutusios pirmuosius šalčio pasikandžiojimus.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Nemiga gali byloti apie galybę sveikatos sutrikimų: į ką atkreipti dėmesį
Visi esame susidūrę su nuovargiu ir žinome, kad ilgainiui jis mažina produktyvumą, blogina trumpalaikę atmintį, trukdo s...
Gydytoja psichiatrė:  kodėl vyresniame amžiuje vienatvė išgyvenama itin skaudžiai
Žmogus – sociali būtybė, kuriai bendravimas yra nepakeičiamai reikalingas. Kita vertus, nemaža dalis žmonių visišk...
Lietuvoje dažniausiai apsinuodijama alkoholiu, vaistais ir narkotinėmis medžiagomis
Šiuo metu pasaulyje yra vartojama apie 60 000 cheminių medžiagų ir preparatų, iš kurių apie 6 000 medžiagų turi labai pl...
5 dažniausios regėjimo problemos – kaip jas spręsti?
Žmogaus akis – sudėtingas organas, kuris iš aplinkos priima daugiausiai informacijos. Akių dėka žmogus ne tik mato...
Svarbiausi kokybiško poilsio komponentai: čiužinys, antčiužinis ir patalynė
Visi puikiai žinome, kad kokybiškas poilsis nakties metu užtikrina gerą nuotaiką, darbingumą ir bendrą savijautą. Vis dė...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų