Penktadienis, 2024.04.19
Reklama

Siekdami atsinaujinti nepameskite galvos ir nepraraskite sveikatos

Daiva Ausėnaitė | 2015-05-23 00:01:19

Nors pavasaris šiemet permainingas, tai visai neatbaido moterų nuo noro atsinaujinti. Pasak stilisto Roberto Danilevičiaus, kiekvienais metais jam tenka stebėti pačius keisčiausius sprendimus, kurių griebiasi moterys šylant orams. Jo nuomone, įnešti gaivumo į savo išvaizdą galima visai nesudėtingai, svarbu žinoti kelis principus. Tačiau blogiausia, kai rinkdamosi gražinimosi priemones ar procedūras, moteris tik sau pakenkia, o tai galiausiai gali virsti ne tik grožio defektais, bet ir rimtomis sveikatos problemomis.

Robertas Danilevičius
Į Roberto Danilevičiaus grožio studiją užsukusios moterys sužino, jog šukuosenos pakeitimas gali būti lengviausias atsinaujinimo būdas. R. Danilevičiaus asmeninio archyvo nuotr.

Šylančių orų atneštas pamišimas

Plataus profilio kirpėjas, stilistas Robertas Danilevičius sako, jog kiekvieną pavasarį jį užplūsta norinčios atsinaujinti moterys. Iš psichologinės pusės šią situaciją vertinantis R. Danilevičius mano, jog tai dalis natūralaus gamtos ciklo. „Atgimsta gamta po žiemos, atsiranda ryškesnių spalvų. Visa tai norisi pakartoti ir savo gyvenime, savo artimoje aplinkoje, savo išvaizdoje. Kartais tie norai būna objektyvūs ir nesunkiai įgyvendinami, o kartais tik išraiška esamų psichologinių problemų, kurias norima „spręsti“ keičiant išvaizdą“, - pastebi stilistas.

Per veiklos dešimtmetį Robertui teko matyti ne vieną stiliaus klaidą. Jis pateisina jaunuolius, kurie per savo išvaizdą tikisi sulaukti dėmesio, tam tikro įsitvirtinimo, o kartais tiesiog taip išreiškia norą pamaištauti.

„Tačiau kai suaugusi moteris renkasi drabužius ne pagal figūrą ir ne pagal amžių, tai atrodo apgailėtinai. Galbūt kartais būtent pavasarį ateina tokie „prašviesėjimai“, kai pamatoma, jog toliau taip, kaip buvo rengiamasi, rengtis daugiau negalima. O gal tai tiesiog susiję su tuo, kad tvarkoma spinta, matuojamasi vieni rūbai, kiti slepiami. Tokia sezoninė spintos revizija irgi daugeliui sukelia norą kai ką daryti kitaip“, - šypsosi specialistas.

Robertas Danilevičius
R. Danilevičius norinčioms atsinaujinti siūlo neperlenkti lazdos. R. Danilevičiaus asmeninio archyvo nuotr.

Makiažo pasekmės

Prie televizinio projekto „Chorų karai“ dalyvių išvaizdos prisidedantis plaukų stilistas sako, jog daugiausia klaidų pridaroma su makiažu.

„Ypač jaunos merginos mėgsta užsitepti storiausią sluoksnį makiažo pagrindo, spalvą renkasi gan tamsią, nors pačių oda labai šviesi. Suprantu, kad jos nori eksperimentuoti, jos ir turi bandyti, pažinti savo veidą, tačiau pasirinkdamos pigias, nekokybiškas dekoratyvios kosmetikos priemones labai smarkiai susigadina veido odą. Apie tai būtina kalbėti, kad mamos padėtų dukroms pasirinkti kosmetiką, ne draustų, o pamokytų, parodytų, kaip ji gali atrodyti lengvai pasidažiusi. Mamos tikrai galėtų padalyvauti mergaitės grožio paieškose. Dėl to, kad jos paliktos vienos, dabar mes galime matyti paaugles su vakariniais makiažais devintą valandą ryto“, - sako stilistas.

Specialistas sako, jog dažymasis gali būti puikus mamos ir dukros santykių, bendravimo komponentas. „Su vaikais bendraujama mažai ir nežinoma, kaip su jais bendrauti – kodėl makiažas negalėtų būti bendra mamos ir dukros tema? Paišant akis mama gali pasakoti dukrai apie odos sveikatą, apie svarbą gerti vandenį, apie tinkamą kosmetikos priemonių pasirinkimą. Juk ir mamai norisi pavasarį naujų sprendimų, kodėl joms kartu neapsilankius pas specialistą – bus ir kartu praleistas laikas, ir naudinga, ir smagu. Kartais šviesiai žydri šešėliai kampučiuose, gal perlamutrinė spalva - ir jau veidas atrodo gaiviau“, - sako R. Danilevičius.

Jis pabrėžia, jog per daug dekoratyvinės kosmetikos nuo 13 metų ilgainiui paliks savų pasekmių. „Veide atsiranda duobutės, lieka randukai, anksčiau laiko ima smukti vokai, lūpos praranda aiškią formą – visa tai perteklinio ir per anksti pradėto naudoti makiažo pasekmė. Prasta kosmetika kemša poras, gali sukelti išbėrimus, alergijas. Kai jos tepama per daug, oda nustoja kvėpuoti, prastėja bendras odos tonusas ir ima „kristi“ vokai. Keičiasi odos faktūra, ji tampa nelygi. Nuo to gali apsaugoti tik pokalbiai su paaugle mergaite ir tinkamai jai parenkama kosmetika. Suaugusioms moterims makiažo ekperimentai iš viso gali turėti neigiamų pasekmių. Kai moteris, pavyzdžiui, nusprendžia pasikeisti antakių formą, to pasekmės gali būti prasta psichologinė būklė kokį mėnesį, kol plaukai atauga. Geriau tokius rimtus pokyčius patikėti specialistams, o išbandyti naują šešėlių ar lūpdažių spalvą galima bet kada, nebūtina laukti šiltėjančių orų“, - įsitikinęs R. Danilevičius.

Dėmesys aprangai

Milane rūbų stilistikos mokslus krimtęs R. Danilevičius kurti savo kolekcijos jau neplanuoja, nors vaikystėje yra sukarpęs ne vieną gerą užuolaidą. Tačiau dabar jis, vos pažvelgęs į moterį ir jos turimus rūbus, supranta, koks derinys jai būtų tinkamiausias. Būtent į aprangą Robertas siūlo susikoncentruoti pavasarį, nes čia pokyčiai pastebimi greičiausiai ir jie nesukelia jokių ilgalaikių pasekmių išvaizdai ar sveikatai.

„Man ne kartą teko varstyti klienčių spintas – rūbų pripirkta be proto, o ji sako „neturiu ką apsirengti“. Žmonės nemoka derinti rūbų, tai manyčiau, didžiausia problema. Man labai geras stiliaus pavyzdys yra Angela Merkel. Ji iš esmės dėvi tuos pačius kelis kostiumėlius, tačiau nuolat žaidžia su detalėmis – tai segė, tai lūpdažis, apyrankė, rankinukas. O juk jos figūra ne pati palankiausia „madoms demonstruoti“, tačiau stiliaus vienovė yra puikiai išsaugoma ir puoselėjama. Visuomet gerai rinktis klasikines spalvas ir derinius“, - šypsosi R. Danilevičius.

Jis pataria paieškoti įdomesnių apyrankių, aksesuarų, ryškesnių skarelių, šalių – tai, jo manymu, geriausios priemonės greitiems išvaizdos pokyčiams.

„Nauja suknelė ar rankinukas neturės jokių neigiamų pasekmių jūsų sveikatai, nebent vyras kurį laiką burbės“, - juokiasi stilistas.

Pasikeisti šukuoseną lengviausia

Į Roberto grožio studiją užsukusios moterys sužino, jog šukuosenos pakeitimas gali būti lengviausias atsinaujinimo būdas.

„Kirpėjui tenka užduotis įvertinti daug dalykų – moters plaukų storį, sunkumą, pečių plotį, yra daug dalykų, kuriuos reikia įvertinti per kelias sekundes ir parinkti tinkantį kirpimą, kad žmogus „neprarastų“ kaklo ar jo galva nepasidarytų dvigubai didesnė. Tačiau būtent šukuosena, mano manymu, yra tai, kas leidžia mums turėti kardinalius išvaizdos pokyčius. Kita plaukų spalva, pasikeitęs plaukų ilgis, kirpčiukai – tiek užtenka, kad aplinkiniai aikčiotų ir bertų komplimentus. Nors jeigu bijoma ko nors drastiško, tuomet pavasarį visoms siūlau tiesiog šiek tiek patrumpinti plaukų galiukus ir atlikti plaukus gaivinančias procedūras. Po žiemos visų plaukai būna pavargę, prasčiau atrodo dėl kepurių, temperatūrų kaitos, sauso patalpų oro. Aš mėgstu plaukų botokso ir plaukų plazmos procedūras. Jos akimirksniu pakeičia plaukų išvaizdą. Plaukai atrodo sveikiau, blizga, žvilga, gražiai krenta. Moteris su sutvarkytais plaukais visuomet įgyja truputį daugiau pasitikėjimo savimi, o tai matosi jos spindinčiame veide“, - šypsosi plaukų stilistas.

Negalinčioms skirti daug pinigų plaukų gaivinimo procedūroms, jis visuomet pasiūlo keletą receptų „iš šaldytuvo“. Tai nebus taip efektyvu, tačiau vis tiek atgaivins jūsų plaukus.

„Plaukų galiukai yra pažeidžiamiausia plaukų dalis, juos reikia maitinti. Siūlau išbandyti kiaušinio ir avokado kaukę. Dubenyje sumaišykite kiaušinį su puse trinto avokado ir įpilkite kelis arbatinius šaukštelius savo naudojamo plaukų kondicionieriaus. Užtepkite gautą masę ant plaukų galiukų ir palaikykite apie 20 minučių, o tada nuplaukite šiltu vandeniu. Procedūrą galite kartoti kelis kartus per savaitę“, - patarė R. Danilevičius.

Jis pataria nepamiršti sveikos gyvensenos principų, pavyzdžiui, vandens ir žalios arbatos, nes jų gėrimas turi teigiamos naudos plaukams.

„Žalioji arbata turi savybių, kurios skatina plaukų augimą. Pasirodo, žalioji arbata padeda sumažinti testosterono lygį moterų kraujyje, taip sumažinant plaukų slinkimo greitį. O vanduo reikalingas plaukams, nes viena iš cheminių plaukų veleno galvutės sudėčių yra vanduo, todėl kiekvieną dieną suvartojus nuo 6 iki 8 stiklinių vandens galima natūraliai padėti plaukams atsigauti“, - kalbėjo stilistas.


VLmedicina.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Sėklidžių vėžys – reta, bet pavojinga jaunų vyrų liga
Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų &nda...
Atskleidė vitamino D ir žarnyno mikrobiotos svarbą atopinio dermatito ir astmos išsivystymui
Alerginės ligos – plačiai paplitusios visame pasaulyje. Jų išsivystymo mechanizmai siejami su genetiniais veiksnia...
Stresas, kaip iššūkis, kūrybiškumas ir atsipalaidavimas
Šių laikų visuomenę įvairių sričių mokslininkai įvardija kaip streso, nerimo, perdegimo, pervargimo, išsekimo, apimtą de...
Dantų pastos ir jų rūšys: kaip išsirinkti sau tinkamiausią
Ieškant naujos dantų pastos gali susisukti galva, pamačius tokį platų pasirinkimą parduotuvėse. Kiekviena dantų pasta si...
Kompensuojamųjų vaistų rezerviniame sąraše –  nauji vaistai cistinei fibrozei gydyti
Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija nusprendė įtraukti naujus cistinei fibrozei gy...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų