Ketvirtadienis, 2024.03.28
Reklama

Išaiškėjo Santariškių klinikų populiariausieji

vlmedicina.lt | 2015-05-05 17:38:32

Balandžio 27-oji – profesinė Lietuvos medicinos darbuotojų šventė. Nors nuo šios dienos prabėgo savaitė, gegužės 5-ją Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų (toliau – SK) kolektyvas susirinko kartu dar kartą pabūti šventės apsupty, išklausyti sveikinimo žodžių, pagerbti tų, kurie kolegų išrinkti populiariausiais. Juos pagerbti atvyko ir LR sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

SK generalinis direktorius akadem. prof. Kęstutis Strupas visiems nominantams įteikė po teminę, specialiai šiai progai skirtą olandų skulptorės Corry Ammerlaan-van Niekerk statulėlę „Dėkojame“, kuri simbolizuoja darnumą ir gausią šeimą, nuo didžiausio iki mažiausio.

Laimėtojai
Nugalėtojai. santa.lt nuotr.

SK vadovas savo įžanginėje sveikinimo kalboje pabrėžė, kaip svarbu dirbti visiems kartu darnioje komandoje, kuri dažnai padaro tiesiog stebuklus. „Komandos formavimui turime įdėti nemažai pastangų. Komandoje būna daug vaidmenų: tai ir idėjų generatorius, ir vykdytojas, ir koordinatorius, ir komandos siela, ir vertintojas. Visi jie svarbūs ir reikalingi. Todėl praėjusių metų pabaigoje mūsų Ryšių su visuomene grupėje gimė tokia iniciatyva – įtraukti visą kolektyvą į mūsų komandos formavimą ir per teigiamą pavyzdį paskatinti, pamotyvuoti geriausius mūsų kolektyvo narius, tuo pačiu pagerinant mūsų ligoninės organizacinę kultūrą“, – sakė K. Strupas.

SK buvo skirtos 5 nominacijos, o filialams, atitinkamai, pagal jų dydį: Vaikų ligoninei – trys, Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninei bei Valstybiniam patologijos centrui – po vieną nominaciją. Generalinis direktorius atkreipė dėmesį į tai, kad geriausiuosius SK medicinos darbuotojus išrinko ne ligoninės administracija, o jie patys. Pirmiausia tokius žmonės medikai išsirinko savo centruose, o antrame etape už išrinktuosius balsavo visas SK kolektyvas. Tokiu būdu buvo išrinkti 10 nominantų, penkioms nominacijų kategorijoms ir vienai – specialiai skirtai Vaikų ligoninei.

Pirmoji nominacija pavadinta Idėjų generatorius. Tai – žmogus, siūlantis naujas, genialias, inovatyvias idėjas. Šiai nominacijai SK darbuotojai pasiūlė 13 nominantų. Nugalėtojai išrinkti du: SK Šeimos medicinos centro vadovas prof. dr. Vytautas Kasiulevičius. Jį kolegos apibudino, kaip visuomet turintį idėjų, dėl darbo našumo ir kolektyvo išsaugojimo. Anot jų, V. Kasiulevičius yra kompetentingas, iniciatyvus, inovatyvus, komandos kūrybiškumo potencialas, sugebantis spręsti sudėtingas problemas. Kompetentingas, išmintingas.

Valstybinio patologijos centro vadovas prof. dr. Arvydas Laurinavičius. Jis, anot pavaldinių – pasiūlo daugiausia inovatyvių idėjų. Bepopierinės technologijos, IT inovacijos, sudėtingi algoritmai, statistinės analizės, mokslo projektų idėjos nuolat sukasi jo galvoje. Tai, kas aplinkiniams gali pasirodyti iš fantastikos srities, jo visai negąsdina. Visoms kliūtims randami išradingi sprendimai, pasitelkiamos inovatyvios priemonės. Šiam žmogui žodžio neįmanoma nėra. Yra tik klausimas Kaip greitai? Prabėga laikas ir visi šalia esantys įsitikina, kad neįmanoma virsta realybe.

Antroji nominacija buvo pavadinta Komandos siela. Tai – kuriantis, formuojantis, sutelkiantis, uždegantis, palaikantis, atjaučiantis, išklausantis, geranoriškas žmogus. Šiai nominacijai SK darbuotojai pasiūlė 14 nominantų. Nugalėtoja buvo išrinkta SK Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centro, 3-čiojo reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vyresnioji anestezijos ir intensyvios terapijos slaugytoja – slaugos administratorė Jūratė Mrazauskienė. Ji, atėjusi į didelį, nusistovėjusį, su savo senomis tradicijomis kolektyvą, labai gerai jį subūrė, išmokė naujų technologijų, naujos tvarkos, išbalansavo tarp senų ir naujų kadrų, įdiegė naują aparatūrą.

Statulėlė „Dėkojame“
Statulėlė „Dėkojame“. santa.lt nuotr.

Trečioji nominacija – Tikrasis pašaukimas. Šiai nominacijai buvo pasiūlyta daugiausia darbuotojų – net 30. Nugalėtojai:

SK Akušerijos ir ginekologijos centro skyriaus vedėjas Dr. Vilius Rudaitis. Anot jo kolektyvo, tai – puikus specialistas, suprantantis pacientus, sugebantis žmogiškai įvertinti situaciją ir padėti. Pacientą jis mato ir vidiniu regėjimu. Kiekvieną supranta ir užjaučia. Tai – gydytojas iš pašaukimo, pavyzdys savo kolegoms.

Vaikų ligoninės Vaikų chirurgijos centro vyr. ordinatorius, vaikų chirurgas dr. Pranas Gurskas. Tai – labai profesionalus gydytojas, išmanantis daugelį vaikų chirurgijos sričių. Puikus rezidentų mokytojas. Pasišventęs savo darbui, dirba nepaisydamas poilsio valandų.

Ketvirtajai – Gerumo ambasadoriaus nominacijai buvo pasiūlyta 23 SK darbuotojai. Atrenkamieji turėjo būti gėrio, sąžiningumo, kultūros propaguotojais ir skleidėjais. Nugalėtojomis buvo išrinktos dvi medikės, viena – iš suaugusiųjų, kita – iš vaikų ligoninės:

SK Radiologijos ir branduolinės medicinos centro gydytoja radiologė Virginija Augaitienė. Pasak jos kolektyvo, Virginija visada suranda gerą žodį, išklauso, pataria. Nežiūrint aukštos profesinės kvalifikacijos, yra labai geras ir nuoširdus žmogus. Visiems yra jautri ir pakanti.

Vaikų ligoninės Vaikų ortopedijos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Janina Mickevič. Ji dirba Vaikų ortopedijos skyriuje nuo pat jo įkūrimo. Labai rūpinasi visu personalu, pacientais. Janina – tikra gėrio, sąžiningumo, kultūringumo propaguotoja ir skleidėja.

Išskirtinė Vaikų ligoninės nominacija buvo pavadinta Vaikų numylėtinis. Į ją pretendavo 7 Vaikų ligoninės medikai. Nugalėtoju tapo Vaikų chirurgijos centro, Vaikų urologijos skyriaus gydytojas vaikų urologas Albertas Puzinas. Kolegos jį apibudino, kaip mokantį tinkamai ir mielai bendrauti su sergančiu vaiku ir jo tėvais. Užuojautos žodžiais palengvinantį sunkiai sergančio vaiko dalią. Atsidavusį savo darbui.

Paskutinė nominacija, kuriai buvo pasiūlyta 13 medikų iš SK bei Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės buvo pavadinta Kolektyvo atradimu. Į ją pretendavo tie, kurie, anot jų pačių kolegų, netikėtai atsiskleidė profesinėje veikloje. Nugalėtojais tapo du medikai:

Povilas Smaliukas. Jis dirba slaugytojo padėjėju SK Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centre. Kolegos Povilą išrinko, nes tai – pareigingas, žingeidus, imlus žinioms ir darbui žmogus. Siekiantis užsibrėžto tikslo, mylimas ir gerbiamas ne tik kolektyvo, bet ir pacientų. Puikus tobulėjimo pavyzdys jaunimui.

Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Nijolė Ramonaitė išrinkta, nes puikiai vadovauja dviejų skyrių slaugos personalui, yra iniciatyvi, darbšti, pareiginga, atsakinga, komunikabili, puikiai mokanti spręsti iškilusias konfliktines situacijas su pacientais. Taip pat aktyviai dalyvavo Ebolos hemoraginės karštligės pasirengimo mokymuose.

Po ceremonijos visi nusifotografavo bendrai istorinei nuotraukai. Gen. dir. Kęstutis Strupas palinkėjo, kad ateityje toks darbuotojų pagerbimas taptų gražia ligoninės tradicija.

VUL Santariškių klinikų informacija

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Įvairios naujienos
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Kokios klaidos daromos prie šventinio stalo?
Likus vos kelioms dienoms iki Velykų, daugybė žmonių pradeda planuoti, kokie patiekalai nuguls ant stalo šalia margučių....
Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ kviečia paminėti autizmo mėnesį
Pasaulinė autizmo suvokimo, priėmimo diena – balandžio 2 d. Visas mėnuo yra skiriamas veikloms, susijusioms su aut...
Kaip tinkamai išsirinkti veido kremą iš plataus asortimento?
Tinkamo veido kremo pasirinkimas labai svarbus. Prie odos poreikių ir trūkumų pritaikyta kosmetikos priemonė veiksmingai...
Meras A. Vaitkus: "Klaipėdos vaikų ligoninės prijungimas – nesvarstytinas klausimas"
Seimo Sveikatos reikalų komitete protokoliniu sprendimu pasiūlyta Klaipėdos vaikų ligoninę prijungti prie Klaipėdos univ...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų