Reikės:
1 stiklinės (250 ml) kukurūzų miltų,
1,5 stiklinės miltų,
1 stiklinės cukraus (jei nemėgstate labai saldžiai – 0,5 stiklinės),
0,5 stiklinės aguonų,
0,5 stiklinės razinų (arba kubeliais pjaustyto obuolio, arba šakute sutrinto banano, arba visko po truputį),
1 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės aliejaus,
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
poros arbatinių šaukštelių vanilino.
Glaistui: citrinos, poros šaukštų cukraus pudros.
Gaminimas:
Kukurūzų miltus, aguonas ir cukrų dubenyje užpilkite stikline verdančio vandens ir išmaišykite.
Nuplautas razinas taip pat užpilkite verdančiu vandeniu, kad išbrinktų.
Maždaug po pusvalandžio į aguoninį mišinį suberkite visus likusius produktus (išmirkytas razinas gerai nuvarvinkite). Šaukštu gerai išmaišykite (plaktuvas čia visai nebūtinas). Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo formą.
Kepkite pyragą vidutinio karštumo orkaitėje apie 35–40 minučių.
Citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra. Dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir sulaistykite šiuo glaistu.