Ketvirtadienis, 2024.03.28
Reklama

Skelbiama registracija į plaukimo pamokas „Super Varlytė“ Vilniuje

vlmedicina.lt | 2015-03-30 12:04:16

Plaukimas yra vienas puikių laisvalaikio pramogų, teikiantis daug naudos sveikatai ir fizinei būklei, bendraujant su šeima ir draugais, atgaiva vasarą. Tačiau skendimai iki šiol išlieka aktuali visuomenės sveikatos problema visame pasaulyje.

Higienos instituto Mirties priežasčių registro duomenimis, 2010–2013 m. nuskendo 1 196 Lietuvos piliečiai. Pagal išankstinius mėnesinius duomenis, 2014 m. skendimai sudarė beveik 7 proc. išorinių mirties priežasčių Lietuvoje. Tai yra pagrindinė vaikų 1–5 m. amžiaus mirties priežasčių ir antroji pagal dažnumą vaikų 1–14 m. amžiaus netyčinių traumų mirties priežasčių.

Plaukimas
Vilniaus visuomenės sveikatos biuro nuotr.

Nuskęsta įvairaus amžiaus vaikai, priežastys glaudžiai susijusios su amžiumi – maži vaikai dažniausiai nuskęsta dėl tėvų priežiūros stokos, vyresni – dėl savo galimybių pervertinimo, šokinėjimo į vandenį ar kt. O ypač didelis pavojus nuskęsti gresia vaikams, nemokantiems plaukti, besimaudantiems be suaugusiųjų priežiūros, neleistinose vietose. Vaikai dažnai vandenyje elgiasi nerūpestingai, nesugeba įvertinti pavojaus. Pervertinę savo jėgas jie nuplaukia per toli, pavargsta ir pradeda skęsti.

Nuskendusiųjų skaičiaus santykis tarp vaikų ir suaugusiųjų rodo, jog didesni suaugusiųjų skendimai. Tačiau jau ankstyvoje vaikystėje pradėjus diegti atsargaus ir atsakingo elgesio vandenyje įpročius bei išmokius plaukti, ateityje galima išvengti daugybės skaudžių netekčių. Jaunesnysis mokyklinis amžius – geriausias laikas išmokti plaukimo technikos pagrindų, kadangi vaikystėje susiformavę įgūdžiai išlieka visą gyvenimą.

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras vykdydamas skendimų prevenciją ir siekdamas mažinti vaikų mirties atvejų, susijusių su mirtinais ir nemirtinais skendimais skaičių, kartu su su Sporto ir sveikatingumo klubu „Impuls“ organizuoja 1–4 klasių moksleiviams plaukimo mokyklėlę „Super Varlytė“, kurios tikslas – išmokyti vaikus plaukti bei saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens įgūdžių. Plaukimo pamokos prasidės nuo š. m. balandžio 20 d.

Plaukimo pamokų metu vaikai bus mokomi išpūsti orą vandenyje, išsitiesti ir atsispyrus nuo sienelės slinkti vandens paviršiumi gulint ant pilvo ir nugaros. Taip pat mokomi plūdumo pratimų, slinkimo metu ant pilvo ir nugaros atlikti rankų judesius derinant su kojų judesiais bei kvėpavimu. Dominuos pagrindiniai du stiliai – laisvasis stilius (kraulis) ir nugara. Vaikai mokinsis atlikti įvairius šuolius į vandenį: starto šuolį, nėrimą galva, šuolį atbulomis, šuolį susirietus ir kt.

Plaukimo pamokos vyks trijuose Sporto ir sveikatingumo klubuose „Impuls“ Vilniuje šiais adresais: Kareivių g. 14, L.Asanavičiūtės g. 15, Fabijoniškių g. 97a. Lankymo vieta bus parinkta pagal gyvenamą vietą.

Plaukimo pamokos vyks 2 kartus per savaitę, iš viso 6 pamokos. Pamokos trukmė 1 val. (14.00 val. – 15.00 val., 15.00 val. – 16.00 val.), laikas gali būti tikslinamas.

75 procentus plaukimo pamokų sumos finansuoja Vilniaus visuomenės sveikatos biuras (LR SAM lėšomis), lankantiesiems bus taikomas 10 eurų mokestis.

Dėl tikslaus plaukimo pamokų laiko ir vietos susisieksime su užsiregistravusiais dalyviais. Į plaukimo pamokas kviečiame registruotis paspaudus šią nuorodą.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: plaukimas
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Kokios klaidos daromos prie šventinio stalo?
Likus vos kelioms dienoms iki Velykų, daugybė žmonių pradeda planuoti, kokie patiekalai nuguls ant stalo šalia margučių....
Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ kviečia paminėti autizmo mėnesį
Pasaulinė autizmo suvokimo, priėmimo diena – balandžio 2 d. Visas mėnuo yra skiriamas veikloms, susijusioms su aut...
Kaip tinkamai išsirinkti veido kremą iš plataus asortimento?
Tinkamo veido kremo pasirinkimas labai svarbus. Prie odos poreikių ir trūkumų pritaikyta kosmetikos priemonė veiksmingai...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų