Ketvirtadienis, 2024.03.28
Reklama

Natūralūs plaukų šviesinimo ir tamsinimo būdai

ekodiena.lt | 2015-03-05 15:07:18

Gražūs, stiprūs ir žvilgantys plaukai teikia pasitikėjimo kiekvienai moteriai. Šias savybes gali padėti išgauti plaukų dažai. Deja, labai dažnai efektas būna laikinas, pastangos nueina perniek, sugadiname plaukus ir visiškai nebegalime džiaugtis žvilgesiu.

Ką daryti, kad taip nenutiktų? Pamėginti plaukus dažyti natūraliomis priemonėmis. Daugelis moterų turi gražus plaukus, kuriems tereikia suteikti vieną ar kitą atspalvį. Mums kuo puikiaisiai gali padėti įvairiausios žolelės, medus ar net vaisiai. Plaukai ne tik įgaus naują atspalvį, bet ir bus pamaitinti.

Vaistažolės
Algirdo Kubaičio nuotr.

Žinoma, natūralios priemonės nesuteiks stulbinamo efekto, koks matomas plaukų dažų reklamose, tačiau pašviesinti ar patamsinti vienu dviem tonais tikrai galite.

Norinčioms pašviesinti kasas

Viena seniausia ir geriausiai žinoma priemonė – ramunėlės. Užplikykite ramunėles karštu vandeniu ir palaukite kol atvės. Išplaukite galvą šampūnu, kondicionieriumi ir išskalaukite ramunėlių nuoviru. Geriausia, jei išskalavusios plaukus, pabūsite pusvalandį ar valandą saulėje, tuomet jūsų plaukai greičiau nušviesės. Norint pastebėti rezultatą, reikėtų ramunėlėmis plaukus skalauti 4-5 kartus per savaitę. Ramunėlės taip pat stiprina plaukų šaknis, mažina riebalavimąsi, malšina galvos odos sudirgimą.

Plaukus pašviesinti gali padėti citrina. Sumaišykite ketvirtį puodelio šviežiai išspaustų citrinos sulčių ir tiek pat vandens. Ištrinkite plaukus šiuo skysčiu ir palikite 2 valandoms. Galite pasidaryti ir daugiau mišinio, tik maišykite lygiomis dalimis. Rezultatas bus geresnis, jei bent pusvalandį praleisite saulėje. Išskalaukite plaukus ir būtinai naudokite kondicionierių, kadangi citrinų sultys sausina plaukus. Nuo išsausėjimo šiek tiek gali apsaugoti alyvuogių aliejus. Įpilkite jo truputį į mišinį. Citrinos sulčių neigiamia savybė – ji sausina plaukus, tad kauke piknaudžauti nereikėtų per dažnai, naudoti 1-2 kartus per savaitę.

Alyvuogių aliejus yra ne tik puikus plaukų kondicionierius, bet ir natūralus plaukų šviesintojas. Ištepkite plaukus alyvuogių aliejumi ir juos iššukuokite. Maždaug valandą išteptais plaukais pabūkite saulėje, paskui išskalaukite plaukus. Jūsų plaukai ne tik pašviesės, bet ir bus maksimaliai pamaitinti. Kartokite šią procedūrą 3 kartus per savaitę, kol plaukai pašviesės.

Į alyvuogių aliejaus ir citrinos mišinį labai patartina įdėti medaus, kadangi jis suteikia plaukams lankstumo ir minkštumo.

Jei norite išryškinti auksines sruogas ir suteikti plaukams papildomą spindesį, išbandykite ramunėlių ir balto acto mišinį. Jums reikės užvirti 1 puodelį vandens ir įmerkti 2 maišelius ramunėlių arbatos 10 minučių. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus balto acto ir gautu mišiniu prisotinkite švarius drėgnus plaukus, o po to juos gerai išskalaukite.

Priemonės tamsių plaukų savininkėms

Geriausias gamtos priemonė – džiovintos dilgėlės (dilgėlių lapus reikia užpilti stikline verdančio vandens ir palaikyti uždengtus 30 minučių, tuomet perkoškite ir užpilkite visa tai puse litro šilto vandens, o gautu skysčiu išskalaukite plaukus).

Kavos kaukė ypatingai tinka tamsiems plaukams. Užpilkite puodelį kavos, palaukite kol atvės. Tada kavą užpilkite ant ištrintų plaukų ir palaikykite maždaug vieną valandą. Šis būdas ne tik tamsina, bet ir suteikia plaukams ypatingo žvilgesio. Kavos tirščių ant plaukų nepilkite (galite juos panaudoti kūno šveitimui). Mokslininkai yra ištyrę, kad kavoje esantis kofeinas stabdo plikimo procesą.

Ąžuolo žievės nuoviras. Geriausia naudoti šviežią žievę. O naudojimas turėtų būti toks: sutarkuokite, ar kaip įmanoma smulkiau sukapokite ąžuolo žievę, užpilkite karštu vandeniu ir vėliau plaukite su žievės dalelėmis. Galima galva skalauti ir iškoštu viralu. Reikia žievę virti 10 -15 min., prieš tai geriau ją išmirkius šaltame vandenyje. Ąžuolo žievės galima įsigyti žolelių parduotuvėse arba vaistinėse. Šis nuoviras saugo nuo palukų slinkimo, suteikia žvilgesio ir suteikia juodą atspalvį.

Rabarbarų šaknų nuoviras tamsina ir suteikia raudoną atspalvį.

Rausvai dažo šermukšnio žievės ir bruknių nuoviras bei alksnio žievės ir bruknių derinys.

Rudai – pušies žievės, kankorėžių, svogūnų lukštų, šermukšnio žievės, eglės žievės nuovirai.

Esate raudonplaukė?

Norėdama savo plaukams suteikti žėrėjimą, išbandykite morkų, burokų ir imbiero mišinį. 0,5 puodelio morkų sulčių sumaišykite su 0,5 puodelio burokų sulčių. Į mišinį įdėkite arbatinį šaukštelį tarkuoto ar miltelių pavidalo imbiero. Mišinį kruopščiai užtepkite ant švarių drėgnų plaukų. Apvyniokite su tamsiu rankšluosčiu ir palaukite 10 minučių, tada gerai išskalaukite su vėsiu vandeniu bei išplaukite galvą su švelniu šampūnu.

Dauguma šių dažų išlieka maždaug 6-8 savaites, tačiau kai kuriuos gali prireikti atnaujinti dažniau. O daugumą jų galite kartoti kas savaitę ar du kartus per mėnesį.


Logo

 

 

 

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ kviečia paminėti autizmo mėnesį
Pasaulinė autizmo suvokimo, priėmimo diena – balandžio 2 d. Visas mėnuo yra skiriamas veikloms, susijusioms su aut...
Kaip tinkamai išsirinkti veido kremą iš plataus asortimento?
Tinkamo veido kremo pasirinkimas labai svarbus. Prie odos poreikių ir trūkumų pritaikyta kosmetikos priemonė veiksmingai...
Meras A. Vaitkus: "Klaipėdos vaikų ligoninės prijungimas – nesvarstytinas klausimas"
Seimo Sveikatos reikalų komitete protokoliniu sprendimu pasiūlyta Klaipėdos vaikų ligoninę prijungti prie Klaipėdos univ...
Ar visada sportas – sveikata? Kokios rizikos kyla sportuojantiems intensyviau
Intensyviai sportuojančių žmonių organizmas susiduria su neįprastai dideliu fiziniu krūviu, skirtingai nuo tų, kurie tie...
Peršalimas – po žiemos nusilpusio imuniteto padarinys: kaip stiprinti organizmą pavasarį
Nors kalendorinis pavasaris jau įsibėgėjo, orai mus lepina ne visuomet. Prie pavasarinių temperatūrų kontrastų pridėjus...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų