Antradienis, 2024.04.23
Reklama

Paskelbta sveikiausia Klaipėdos įmonė

vlmedicina.lt | 2015-02-27 17:05:15

Uostamiestyje šiandien buvo apdovanota sveikiausia įmonė. Po2014 m. pabaigoje trukusio konkurso, įmonėje įgyvendinamos sveikatinimo veiklos ir kuriame vertinta darbuotojų sveikata, Klaipėdos sveikiausia įmone paskelbta pramoniniu siuvimu užsiimanti bendrovė „Be-Ge Baltic“. Ji įveikė net trisdešimt penkis konkurentus ir pasipuošė šiuo garbingu titulu, kuris Klaipėdoje suteikiamas jau antrą kartą.

Sveikiausia įmonė
Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai sveikiausios įmonės titulą suteikė bendrovei „Be-Ge Baltic“. „Vakarų ekspresas“ nuotr.

Patikrino daugiau nei 1000 žmonių sveikatą

Vienintelius Lietuvoje rengiamus Sveikiausios įmonės rinkimus organizavo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, taip skatindamas verslininkus, įstaigų ir organizacijų vadovus bei darbuotojus ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius ir domėtis savo sveikata bei ją stiprinti.

Sveikiausios įmonės rinkimai Klaipėdoje paskelbti pernai spalį. Iki gruodžio vidurio visuomenės sveikatos specialistai apsilankė 36–iose uostamiesčio įmonėse ir organizacijose, patikrino daugiau nei 1000 darbuotojų sveikatą – matavo kraujospūdį, cholesterolio bei cukraus kiekį kraujyje, matavo kūno masės indeksą, informavo apie šalyje veikiančias nemokamas profilaktines sveikatos programas, galimybes dažniau tikrintis sveikatą.

Šiais metais didžiausias dėmesys buvo skiriamas į sveikas veiklas, įgyvendinamas įmonėje ir už jos ribų, padedančias darbuotojams likti sveikiems. Vadovams išdalintose anketose buvo prašoma įvardyti, kaip įmonė rūpinasi darbuotojų sveikata, ką, jų manymu, derėtų daryti, kad žmonės darbe jaustųsi sveikesni ir labiau motyvuoti.

Šių metų Sveikiausios įmonės apdovanojimų naujovė – tai sveikiausių įmonių penketuko paskelbimas. Susirinkusieji galėjo išgirsti, kokios veiklos vykdomos sveikiausiose uostamiesčio įmonės, pasimokyti iš gražaus jų pavyzdžio. Įvertinus dalyvių vadovų anketų atsakymus ir susumavus juos su darbuotojų sveikatos apžiūros rezultatais paaiškėjo labiausiai sveikas veiklas propaguojančios uostamiesčio įmonės. Garbingas metų lyderio titulas atiteko UAB „Arijus“ atstovams, 2013 metais tapusiems šio konkurso nugalėtojais.

Penktoji vieta skirta Klaipėdos Sendvario progimnazijai, ketvirtoji – AB „Vakarų laivų gamyklai“. Garbinga antros vietos prizas už sveikas veiklas įteikta BĮ „Klaipėdos šeimos ir vaiko gerovės centrui“, o antrosios – natūralaus sveikatinimo centrui „Naturmed“. Visų šių garbingų vietų nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais ir specialiomis lentelėmis „Mes kuriame sveiką miestą“.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai sveikiausios įmonės titulą suteikė bendrovei „Be-Ge Baltic“. Jai įteikta dailininko Remigijaus Kriuko sukurta autorinė stiklo statulėlė. 1995 metais įkurta įmonė, veiklą pradėjusi kaip individuali įstaiga, šiandien didžiąja dalimi priklauso Švedijos bendrovei. Pagrindinė šios bendrovės veikla yra siuvimas ir  modeliavimas. Įmonėje dirba beveik 80 darbuotojų, kurių sveikata įmonė rūpinasi nuolat.

„Darbuotojų sveikata rūpinamės nuolat, ypač rūpindamiesi darbo aplinka. Įrengėme ergonomiškas darbo vietas siuvėjoms, nuolat stebime darbo aplinkos rodiklius, įrengėme masažo krėslą, kuriuo naudojasi kone visi įmonėje dirbantys žmonės. Priklausomai nuo einamų pareigų ir darbo stažo draudžiame savo darbuotojus papildomu sveikatos draudimu, taip pat kiekvienam skiriame tam tikrą sumą, kuri gali būti naudojama tik sveikatos reikmėms“, – kalbėjo bendrovės direktorė Vaida Vaičaitienė.

Konkurso organizatoriai džiaugėsi, kad į jų kvietimą prisidėti prie gražios iniciatyvos atsiliepė ir kitos miesto bendruomenės. Padėkos raštai įteikti miesto menininkams: Klaipėdos miesto vyriausiam dailininkui Mindaugui Petruliui, Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto studentams Ignė Butvydaitė ir Karolis Deimantas. Už indėlį organizuojant lauko mankštas diplomai įteikti ir šešiems Klaipėdos seniūnaičiams. Taip tikimasi užkrėsti noru gyventi sveikiau kuo daugiau klaipėdiečių.

Renginio metu, įgyvendinant tęstinį projektą, kuomet specialiu ženklu apdovanojami asmenys ar įstaigos, gražiomis veiklomis, matomomis mieste, prisidedantys prie sveiko miesto kūrimo. Ceremonijos metu Sveiko miesto lentelės įteiktos Renatai Ložienei ir Oksanai Simaitienei bei vaikų žaidimų kambariui „Safaris“.

Įmonės, įgyvendindamos įvairias sveikatinimo veiklas savo darbuotojams, prisideda prie Sveiko miesto įvaizdžio formavimo. Kaip tik šių metų vasarį sukanka jau ketveri metai, kai Klaipėdai, vienintelei Lietuvoje, buvo suteiktas sveiko miesto statusas – ji buvo priimta į Pasaulio sveikatos organizaciją.Miestas įsipareigojo dar aktyviau nei iki tol rūpintis gyventojų sveikata, investuoti į sporto ir sveikatos programas, sukurti kuo sveikesnę gyvenamąją aplinką, propaguoti sveiką gyvenseną.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro informacija

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Įvairios naujienos
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Ligonių kasos apmokės dvi modernias priemones sudėtingoms širdies procedūroms
Nuo liepos 1-osios ligonių kasos stacionarines tretines suaugusiųjų intervencinės kardiologijos paslaugas teikiančioms g...
Iššokęs pėdos kauliukas: deformacija pašalinama be didelių pjūvių
Akivaizdus pėdos didžiojo piršto nukrypimas, spaudžiantis ir deformuojantis kitus pirštus, skausmingos nuospaudos, nepat...
Po fizinio krūvio skauda kelio ar klubo sąnarius? Tai gali būti pirmi sąnario artrozės požymiai
Ar žinojote, kad kelio ir klubo sąnariai yra didžiausi sąnariai žmogaus kūne? Tai itin svarbi anatominė struktūra, kuri...
Kiekviena profilaktinio skiepijimo vakcinos dozė svarbi ir vaiko, ir visuomenės sveikatai
Mažėjančios vaikų skiepijimų apimtys atveria kelią seniai pamirštoms ligoms ir pavojingiems jų protrūkiams – tai r...
Medikų trūkumui mažinti parengtas veiksmų planas
Siekdama mažinti sveikatos priežiūros specialistų trūkumą ir jų netolygų pasiskirstymą šalies regionuose, Sveikatos apsa...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų