180 g kopūstų smulkiai supjaustyti, išmaišyti su 20 g tarkuotų morkų, 10 g smulkiais kubeliais supjaustytų raudonų saldžių paprikų ir 2 g česnakų, žiupsneliu pankolių sėklų.
Užvirinti 100 g vandens, 15 g 6% obuolių acto, 15 g aliejaus, 15 g cukraus, 5 g druskos ir karštu marinatu užpilti kopūstus ir greitai išmaišyti.
Šaldytuve uždarame inde galima laikyti dvi savaites – kuo ilgiau stovi, tuo skanesni. Ant indo turi būti užrašas „Marinuoti kopūstai“ ir etiketė su pagaminimo data. Patiekiant salotas sudėti į salotinę, papuošti obuolio skiltelėmis ir spanguolėmis. Galima duoti kaip garnyrą prie karštų patiekalų.
Užrašė nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertasVincentas Sakas