Šeštadienis, 2024.04.20
Reklama

Duris atvėrė nauji Merkinės globos namai

vlmedicina.lt | 2014-12-23 14:57:22

Prieš pat didžiąsias metų šventes Merkinės krašto bendruomenė gavo didelę ir prasmingą dovaną – duris atvėrė naujas Merkinės globos namų pastatas.

Su įkurtuvėmis Merkinės globos namų bendruomenės pasveikinti atvyko ne tik Varėnos rajono savivaldybės vadovai, Merkinės seniūnijos darbuotojai ir miestelio gyventojai. Jame dalyvavo ir daug garbių svečių: Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė, Seimo nariai Gediminas Jakavonis ir Algis Kašėta, socialiniai partneriai, rangovai, tiekėjai, Merkinės įstaigų vadovai.

Merkinės globos namų atidarymas
Varėnos rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius merkiniškius sveikindamas su įkurtuvėmis, pasidžiaugė, kad Varėnos rajono vadovai yra neabejingi socialinei sričiai, ir tai akivaizdžiai įrodo šis įgyvendintas projektas. „Ypatingai džiugu, kad savivaldybė stengiasi padėti tiems žmonėms, kurie čia gyveno, dirbo, ir kuriems dabar pagalba reikalingiausia. Šiuose globos namuose išties labai jauku, ir jų gyventojams malonu jausti, kad valstybė juos pastebi ir jais rūpinasi“. Ministras Pirmininkas A. Butkevičius visus susirinkusius pasveikino su artėjančiomis Šv. Kalėdomis, palinkėjo, kad ir šiuose namuose, ir kiekvienoje šeimoje tvyrotų ramybė, kad kitais metais visus lydėtų optimizmas ir susitelkimas, tuomet visi iššūkiai tikrai bus įveikti. Merui V. Mikalauskui buvo palinkėta, kad ambicingi planai, kuriuos turi Varėnos rajono vadovas, artimiausiu laikotarpiu būtų įgyvendinti. Ministras Pirmininkas A. Butkevičius globos namų gyventojams padovanojo didelį televizorių ir šypsodamasis linkėjo žiūrėti tik tas laidas, kurios pakelia nuotaiką.

Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė pasveikino Merkinės globos namų darbuotojus ir gyventojus įsikūrus naujuose jaukiuose namuose, linkėjo jiems sveikatos, ištvermės ir gražios bendrystės. Seimo narė K. Miškinienė pažymėjo, kad šie globos namai, kaip ir kiti Varėnos rajone socialinėje srityje įgyvendinami projektai, yra didelis Varėnos rajono savivaldybės vadovų nuopelnas. „Noriu pasidžiaugti, kad turite rūpestingą merą. Jis nuolat ieško inovatyvių sprendimų, kurie būtų patogūs ir priimtini gyventojams. Džiaugiuosi Jūsų komanda, nes esate lyderiai socialinėje srityje ne tik Dzūkijoje, esate vieni geriausių ir Lietuvoje“.

Su įkurtuvėmis globos namų bendruomenę pasveikino Seimo nariai G. Jakavonis ir A. Kašėta.

Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas, pasveikinęs visus susirinkusius su gražiomis įkurtuvėmis, pažymėjo, kad šių globos namų atidarymas yra reikšmingas ne tik čia gyvenantiems ir dirbantiems, bet ir miestelio bei viso Merkinės krašto žmonėms. Meras pastebėjo, kad prieš pradedant įgyvendinti šį projektą, buvo nemažai skeptikų, kurie netikėjo, jog sunkmečiu galima seną pastatą atnaujinti ir įrengti taip moderniai. „Šį didelį, sudėtingą projektą įgyvendinome tik bendromis pastangomis. Šiandien jis labai reikalingas ir neįgaliems žmonėms, ir seneliams. Tikiu, kad jiems gyventi čia bus labai gera. Šiuose globos namuose bus teikiama dar daugiau paslaugų, nemažės ir lankomosios priežiūros“, – kalbėjo meras.

Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Miškinis sakė: „Šiandien labai smagu, kad sugebėjom pasenusį pastatą prikelti naujam gyvenimui, kad globos namų gyventojai čia ras užuovėją. Noriu pasidžiaugti projektą įgyvendinusia savivaldybės komanda, kurių dėka šiandien švenčiame įkurtuves“.

Varėnos rajono savivaldybės vadovai kiekvieno kambario gyventojams padovanojo po radijo imtuvą ir UAB „Merkys“ kalėdines pagalvėles.

Varėnos rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Danutė Mazaliauskienė trumpai pristatė Varėnos rajono savivaldybės administracijos įgyvendinta projektą „Varėnos specializuotų socialinės globos ir slaugos namų seneliams ir neįgaliems žmonėms steigimas“.

Simbolinį globos namų raktą direktorei Nijolei Kašėtienei įteikė generalinis rangovas – UAB „Alvista“ direktorius Kęstutis Kuzmickas.

Simbolinė juostelę perkirpo LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė, Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas, Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Miškinis, Socialinės paramos skyriaus vedėja Danutė Mazaliauskienė.

Merkinės dekanui, dr. Robertui Rumšui pašventinus patalpas, visi susirinkusieji pasklido pasižvalgyti po didelius, erdvius ir labai jaukius globos namus. Pakalbinti gyventojai, kurių šiuo metu čia gyvena trisdešimt penki, su jauduliu ir džiugesiu balse pasakojo, kad įsikūrimas naujuose namuose jiems pati didžiausia kalėdinė dovana.

Naujai įrengti globos namai duris atvėrė buvusio darželio pastate, kuris įgyvendinant projektą buvo pritaikytas socialinėms paslaugoms teikti. Šiuolaikiškai įrengti gyvenamieji, užimtumo, poilsio ir reabilitacijos kambariai, medicinos ir kito personalo kabinetai, virtuvė ir valgykla, skalbykla ir džiovykla, asmens higienos patalpos paslaugų gavėjams ir darbuotojams, liftas-keltuvas, naujas šilumos mazgas bei visos inžinerinės sistemos, sutvarkyta pastato aplinka: lauko apšvietimas, takų dangos, apželdinimas ir pan. Įgyvendinant tris investicinius projektus, buvo atlikta darbų, nupirkta įrangos ir suteikta paslaugų už 4655,6 tūkst. Lt, iš jų apie 3 667,5 tūkst. Lt Europos Sąjungos teikiama parama.

Merkinės globos namai Merkinės ir aplinkinių kaimų gyventojams pradės teikti naujas socialines paslaugas: socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo, socialinės priežiūros, krizių įveikimo, socialinės reabilitacijos, dienos, trumpalaikės ir ilgalaikės socialinės globos neįgaliems suaugusiems asmenims, pagyvenusiems asmenims ir šeimoms. Vienu metu socialines paslaugas galės gauti apie 70 paslaugų gavėjų, o naudos iš to turės apie 100 jų šeimos narių.

Varėnos rajono savivaldybės administracijos informacija

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Įvairios naujienos
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Sėklidžių vėžys – reta, bet pavojinga jaunų vyrų liga
Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų &nda...
Atskleidė vitamino D ir žarnyno mikrobiotos svarbą atopinio dermatito ir astmos išsivystymui
Alerginės ligos – plačiai paplitusios visame pasaulyje. Jų išsivystymo mechanizmai siejami su genetiniais veiksnia...
Stresas, kaip iššūkis, kūrybiškumas ir atsipalaidavimas
Šių laikų visuomenę įvairių sričių mokslininkai įvardija kaip streso, nerimo, perdegimo, pervargimo, išsekimo, apimtą de...
Dantų pastos ir jų rūšys: kaip išsirinkti sau tinkamiausią
Ieškant naujos dantų pastos gali susisukti galva, pamačius tokį platų pasirinkimą parduotuvėse. Kiekviena dantų pasta si...
Kompensuojamųjų vaistų rezerviniame sąraše –  nauji vaistai cistinei fibrozei gydyti
Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija nusprendė įtraukti naujus cistinei fibrozei gy...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų