Šeštadienis, 2024.04.20
Reklama

Vyro vaisingumo lygį išduoda jo dešinioji ranka

technologijos.lt | 2014-09-05 09:58:44

Atkreipkite dėmesį, kokio ilgio yra jūsų pirštai... Jeigu esate vyras, tai apie jus gali pasakyti daugiau nei galvojote.

Mokslininkai teigia, kad vyro dešiniosios rankos smiliaus ilgio palyginimas su jo bevardžiu pirštu yra jo sėklidžių dydžio rodiklis. Ir tai gali būti taikoma bet kuriam vyrui pasaulyje.

Pirštai
Živilės Sendrauskienės nuotr.

Pietų Korėjoje esančio Gachon universiteto Urologijos departamento mokslininkų atliktas tyrimas patvirtino, kad suaugę vyrai, kurių bevardis dešiniosios rankos pirštas ilgesnis už smilių turi didesnes sėklides. Ir priešingai – vyrai, turintys ilgesnį smilių, lyginant su bevardžiu pirštu, pasižymi mažesnėmis sėklidėmis.

Dar prieš tyrimą buvo iškelta hipotezė, kad pirštų ilgio santykis koreliuoja su vyrų reprodukcine sistema. Tai buvo grindžiama teiginiu, kad HOX genai (homeozinių genų šeimos nariai), kurie embriono stadijoje padeda sukonfigūruoti žmogaus kūno formą, taip pat kontroliuoja ir pirštų formaciją bei lytinių organų vystymąsi.

Ankstesnių studijų išvados teigė, kad tiek vyrų, tiek moterų smilių ir bevardžių pirštų dydis koreliuoja su jų patrauklumu priešingai lyčiai. Pasirodo moteris, kurios smilius yra ilgesnis už bevardį pirštą, turi simetriškesnį, o tai reiškia, kad ir patrauklesnį veidą. Vyrai, beje, atvirkščiai – labiau tikėtina, kad moterims bus patrauklesni tie, kurių bevardis pirštas yra ilgesnis nei „rodomasis“.

Šį atradimą padarė Vienos universiteto daktaras Bernhard Fink, kuris išmatavo 100 vyrų ir moterų pirštus, nufotografavo jų veidus ir pasitelkęs kompiuterinę programą, įvertino kiekvieno veido simetriškumą.

Tuo tarpu Pietų Korėjos mokslininkai naujausiam eksperimentui pasitelkė 172 vyrus (20-69 metų amžiaus), kurie buvo paguldyti į ligoninę dėl urologinių problemų. Pirmiausia savanoriams buvo išmatuoti rodomieji bei bevardžiai pirštai, tada jų ilgiai palyginti. Galiausiai atskiros procedūros metu, patyrę urologai nustatė ir jų sėklidžių dydį.

Apžvelgus gautus duomenis paaiškėjo, kad pirštų santykis buvo proporcingas suaugusiųjų sėklidžių tūriui – tai reiškia, kad ilgesnis bevardis pirštas koreliuoja su didesnėmis sėklidėmis, o kartu ir galimai didesniu spermos kiekiu bei atvirkščiai.

Tyrimo metu mokslininkai taip pat nustatė, kad amžius ir vyro ūgis neturėjo daug įtakos sėklidžių tūriui, tačiau su svoriu tai vis dėlto šiek tiek siejosi.

Parengta pagal:

Does a man`s right hand reveal his FERTILITY? Men with a long ring finger have bigger testicles, study claims

technologijos.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Sėklidžių vėžys – reta, bet pavojinga jaunų vyrų liga
Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų &nda...
Atskleidė vitamino D ir žarnyno mikrobiotos svarbą atopinio dermatito ir astmos išsivystymui
Alerginės ligos – plačiai paplitusios visame pasaulyje. Jų išsivystymo mechanizmai siejami su genetiniais veiksnia...
Stresas, kaip iššūkis, kūrybiškumas ir atsipalaidavimas
Šių laikų visuomenę įvairių sričių mokslininkai įvardija kaip streso, nerimo, perdegimo, pervargimo, išsekimo, apimtą de...
Dantų pastos ir jų rūšys: kaip išsirinkti sau tinkamiausią
Ieškant naujos dantų pastos gali susisukti galva, pamačius tokį platų pasirinkimą parduotuvėse. Kiekviena dantų pasta si...
Kompensuojamųjų vaistų rezerviniame sąraše –  nauji vaistai cistinei fibrozei gydyti
Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisija nusprendė įtraukti naujus cistinei fibrozei gy...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų