Ketvirtadienis, 2024.03.28
Reklama

Kaip padidinti testosterono kiekį kraujyje natūraliais būdais?

silutesnaujienos.lt | 2014-09-02 10:16:56

Testosteronas - tai žmogaus organizme esantis hormonas, tiesiogiai veikiantis raumenų augimą. Kaip žinome, testosteronas vadinamas vyriškuoju hormonu. Taigi siūlome 10 būdų, kaip padidinti testosterono kiekį organizme.

Įvairios daržovės
Algirdo Kubaičio nuotr.

Pirmiausia - testosterono privalumai:

teikia energijos;

gerina seksualinį pajėgumą;

mažina širdies nepakankamumo riziką;

skatina raumenų augimą bei kaulų tvirtėjimą.

Štai keletas žingsnių, galinčių Jums padėti pakelti testosterono lygį (kiekį kraujyje) be specialių tablečių arba injekcijų.

Valgykite daugiau sveikųjų riebalų. Jų poveikis testosterono kiekiui organizme įrodytas klinikiniais tyrimais.

Kur yra tų sveikųjų riebalų? Linų sėmenų aliejuje, lašišoje, alyvuogių aliejuje, riešutuose; raudonoje mėsoje, piene, avokade, kiaušinių tryniuose.

Vartokite daugiau produktų, kuriuose yra cinko. Cinkas - tai natūralus būdas sukliudyti jūsų organizmui versti testosteroną estrogenu (moterišku hormonu). Be to, cinkas padeda jau esančiam jūsų kūne estrogenui tapti testosteronu.

Cinko yra sūryje, ruduosiuose ryžiuose, kalakutienoje ir kt. Taip pat galima įsigyti maisto papildų, kuriuose yra daug cinko.

Miegokite pakankamai. Tyrimų metu buvo nustatyta, kad gerai išsimiegančių žmonių organizmuose testosterono kiekis didesnis nei mažai miegančių organizmuose. Idealiausia miegoti 6-8 valandas kiekvieną naktį. Blogas miego režimas gali sumažinti testosterono kiekį 40 proc.

Vartokite daugiau vitamino C. Savo poveikiu jis gan panašus į cinką, t.y. jis stabdo estrogeno susidarymą ir skatina testosterono gamybą.

Bet kuriuose multivitaminų kompleksuose dažniausiai būna gan daug vitamino C.

Treniruokitės visu pajėgumu. Nesiliausime kartoti, kad sportas - tai sveikata, tačiau viską reikia daryti atsakingai ir mąstant. Varginantis darbas sporto salėje skatina testosterono gamybą milžiniškais kiekiais. Tokie pratimai, kaip pritūpimai, štangos traukimas ar stūmimas - efektyviausi, kadangi dirba didžiausios raumenų grupės.

Venkite alkoholio. Alkoholis mažina organizmo gebėjimą slopinti estrogeną, todėl veikiant alkoholui estrogeno kiekis kraujyje auga, o testosterono - mažėja. Be to, alkoholis šalina iš organizmo cinką.

Venkite greipfrutų. Kaip bebūtų keista, tačiau greipfrutai veikia organizmą panašiai kaip ir alkoholis, tačiau nesitikėkite nuo jų apsvaigti. Valgyti jų daug nėra labai rekomenduotina, nes jie irgi didina estrogeno kiekį organizme.

Vartokite daugiau vitamino A, B, E. Tai būtiniausi vitaminai testosteronui gaminti. Subalansuota mityba, kurioje yra neriebios mėsos, riešutų ir vaisių, aprūpins organizmą visais būtinaisiais ingredientais be jokių maisto papildų, tačiau verta pastebėti, kad gerų vitaminų kursas tikrai bus ne pro šalį.

Numeskite nereikalingus kilogramus. Nereikalingi riebalai skatina estrogeno gamybą. Jeigu Jūs sveriate 30 proc. daugiau jums skirto (idealaus) svorio, apie aukštą testosterono lygį galite nė negalvoti.

Valgykite daug daržovių. Brokoliai, ropės, kopūstai, ridikėliai mažina estrogeno kiekį, todėl, savaime suprantama, padeda pakelti testosterono lygį organizme.


Logo

 

 

 

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Kokios klaidos daromos prie šventinio stalo?
Likus vos kelioms dienoms iki Velykų, daugybė žmonių pradeda planuoti, kokie patiekalai nuguls ant stalo šalia margučių....
Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ kviečia paminėti autizmo mėnesį
Pasaulinė autizmo suvokimo, priėmimo diena – balandžio 2 d. Visas mėnuo yra skiriamas veikloms, susijusioms su aut...
Kaip tinkamai išsirinkti veido kremą iš plataus asortimento?
Tinkamo veido kremo pasirinkimas labai svarbus. Prie odos poreikių ir trūkumų pritaikyta kosmetikos priemonė veiksmingai...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų